Terapija, ki blaži bolečine

Dobro počutje | feb. '12

Elektromagnetna terapija je neagresivna metoda brez stranskih učinkov, deluje pa na osnovi magnetnega polja in uspešno lajša težave pri osteoporozi, artritisu, revmatizmu, bolečinskem sindromu, multipli sklerozi, bolečinah v sklepih in v hrbtenici. Pospeši okrevanje pri zlomih kosti  in izboljša delovanje imunskega sistema!

Elektromagnetna pulzirajoča terapija električni tok skozi tuljave spreminja v magnetno polje nizkih frekvenc, ki prodre v vsako celico telesa. To magnetno polje ustvarja pravilen potencial na celično membrano, ki je tako bolj dovzetna za vodo, kisik in hranilne snovi. To pa po izsledkih raziskav lajša bolečine, pospešuje okrevanje in veča gibljivost.
Bolečine v hrbtenici so najpogostejše težave mladih in starih zdajšnjega časa. Vzrok je treba iskati v različnih dejavnikih, kot so fizični napori, prisilna drža, degenerativne spremembe …, kar vse povzroča preobremenitve določenega dela hrbtenice in njeno obrabo. Skupni imenovalec vsega navedenega so hude bolečine, ki omejujejo gibanje, vsakodnevne dejavnosti in motijo spanec. Z redno vsakodnevno uporabo medicinskega pripomočka za elektromagnetno terapijo se cirkulacija krvi pospeši po celotnem predelu hrbtenjače, vključno z ozkimi kanali, z živčnim sistemom, diskusi, vretenci, s čimer pripomore k hitrejši obnovi obolenih celic in lajša bolečin ter omogoča večjo gibljivosti največjega sklepa v našem telesu.
Bolečine sklepov nastopijo kot bolezen ali kot posledica poškodb, nepravilne drže ali obremenitve zavoljo obrabe. Taki sklepi so po navadi zelo boleči, otrdeli in omejujejo gibanje, znano pa je tudi, da se težave selijo iz sklepa v sklep. Magnetna terapija različno deluje na težave v sklepih, odvisno pač od bolezni, skupno pa je lajšanje bolečin. Terapija deluje protivnetno pri artritisu, zavira razkroj hrustanca pri osteoartritisu in deluje protibolečinsko pri obrabah in revmi. Sklepi zjutraj niso več tako zakrčeni in trdi, gibljivost se poveča, bolečine pa zmanjšajo.
Osteoporoza ali upadanje kostne gostote prizadene več žensk kot moških. Veliko ljudi s to boleznijo pravi, da jih bolijo kosti, čeprav ji pravimo tudi tiha bolezen. Magnetna terapija je lahko že preventiva, saj deluje na kostne celice in tako zavira nastanek osteoporoze. Pri bolezenskem stanju pa magnetna terapija spodbuja celjenje zlomov, saj novi kostni kalus dokazano nastaja za tretjino hitreje.
Krepitev imunskega sistema je zelo pomemben dejavnik, na katerega lahko vplivamo sami z zdravo prehrano, telesno aktivnostjo in z zdravim načinom življenja. Pri tem je bistvenega pomena tudi cirkulacija krvi, ki spodbuja regeneracijo bolnih ali oslabelih celic, s čimer se krepi imunski sistem. Posledično smo zato bolj zdravi, saj smo odporni na virusna in bakterijska obolenja, hkrati pa smo tudi v boljšem psihofizičnem stanju. Elektromagnetna terapija nam povrne tudi energijo.
Srčno-žilne bolezni. Elektromagnetna terapija vpliva predvsem na ohranjanje moči srčne mišice. Pri tem deluje na celičnem ravni, in to z izboljšano ATP produkcijo. Magnetna terapija tudi vpliva na pravilen proces polarizacije vlaken srčne mišice. Edina kontraindikacija pri srčnih bolnikih je srčni spodbujevalnik, pri vseh drugih pa je celo priporočljiva. Na ožilje deluje tako, da izboljša mikrocirkulacijo krvi in s tem poveča dotok kisika do srca. Raziskave govorijo o preprečevanju odlaganja kalcija in holesterola na žilne stene.
Elektromagnetno terapijo kot uspešno metodo uporabljamo tudi pri nespečnosti, glavobolu, zlomih kosti, pri celjenju ran itd. Uporablja se lahko dva do trikrat na dan, pred terapijo je treba popiti 2 do 3 dl navadne vode. Stranski učinki niso znani; ne smejo pa je uporabljati nosečnice, ljudje s srčnim spodbujevalnikom, epileptiki in shizofreniki.

Nasveti pri odločitvi za uporabo elektromagnetne terapije:
• Preden se odločite za najem ali nakup, se prepričajte ali je bil pripomoček znanstveno ali klinično raziskan; preden se odločite, ga testirajte.
• Izdelek naj ima certifikat medicinskega pripomočka IIA in CE izjavo o skladnosti.
• Prodajalec naj vam nudi usposobljene svetovalce, na katere se lahko obrnete po pomoč.
• Prepričajte se, da je izdelek namenjen tudi domači rabi.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media