Z barvami nad aprilsko sivino!

Dobro počutje | apr. '12

Krepko smo že zakoračili v pomlad in na trgovskih policah lahko že nekaj tednov občudujemo pomladna oblačila in dodatke. Očem se prav prileže nekaj več barve in svežine, saj smo se že kar naveličali mrzlih dni. Vendar zna biti april tudi muhast in bodo vrhnja oblačila še vedno aktualna.

Če tega še nismo storili, je zdaj pravi čas, da naredimo inventuro med oblačili v omari, saj tistih zelo toplih ne bomo več potrebovali. Nadomestili jih bomo z oblačili za prehodno obdobje.

Barve letošnje pomladi
Pravzaprav ni barve, ki je letos ne bi smeli nositi. V mislih imam tiste živahnejše in ne le črne in sive. Naj predstavim letošnje odtenke, svoje želje pa boste seveda morali uskladiti s ponudbo.

Rumeno - oranžne barve so tople in se odlično prilegajo svetlolaskam in rdečelaskam. Pastelni rumeni toni poudarjajo nežno barvo polti in krasno jo boste kombinirale z olivno, rjavo ali temno modro barvo.

Rožnato - rdeči odtenki prav zares pritegnejo pogled, vendar jih lahko odlično kombinirate tako s svetlimi nevtralnimi toni (svetlo siva, peščena), kot tudi temnimi (temno siva, črna). Rožnata in vsi njeni odtenki proti rdeči, ki ima v sebi modrikast podton, se najbolj sklada s sivolaskami. Ti odtenki so tudi odlična ideja za izbiro rdečila za ustnice.
Modra barva vode bo najlepše poudarila vse, ki imate modre oči. Modni so izrazito močni odtenki, vendar bodite pazljive, da vas modra barva ne bo preglasila. Če imate rade vzorce, si ga izberite v modrih odtenkih. Videti boste elegantno in mladostno. Oblačila sestavite s temno modrimi ali peščenimi čevlji in torbico.

Zeleni odtenki niso nikakršno presenečenje, saj so se napovedovali že minulo modno sezono. Tako kot rožnati so zeleni odtenki lahko topli ali hladni. Če želite, da vam bo zelena barva res pristajala, morate izbrati skladno sebi. Najbolje, da se pri tem ravnate kar po barvnem odtenku vaših oči. Modro zelene so najbolj skladne z enakimi odtenki barve, ki jo nosite k obrazu, rdečelaske pa morajo raje poiskati skladnost z odtenkom las.

Teh težav z vijolično barvo ne boste imeli, saj je idealna barva za vse barvne skupine. Pomladno poletni odtenki so v primerjavi z zimskimi precej svetlejši. Zato raje sezite po teh, saj bo vaš obraz ob manjšem kontrastu barve polti z izbranim odtenkom videti bolj zdrav in svež.

Krajši plašči živih barv
Že dolgo znano in nadvse uporabno oblačilo je balonski plašč, ki se iz sezone v sezono se le malenkostno spreminja. Modna je krajša dolžina, največ segajo do pod kolen. Izberite kak živahen odtenek (rdeča, rožnata), da boste sivino dni osvežili z nekaj več barve. Tudi pepita ali karo vzorec sta zanimiva in praktična, ker ju lahko kombinirate h katerikoli izbrani barvi. Veliko je tudi modnih peščenih nevtralnih barv in modre za tiste, ki ne izstopate rade in prisegate na elegantno klasiko, plašč pa popestrite z živahnejšim dodatkom. Pas je obvezen poudarek na plašču, vendar si ga ne zavežite, če v pasu niste najbolj vitke. Najnovejši kroj posnema srajčni ovratnik ali celo kroj srajčne obleke.

Rdeče barve je letos res v izobilju, same pa izberite ustrezen kroj, način zapenjanja, obliko ovratnika in seveda dolžino. Ker je postava z leti vedno nižja nikakor ne smete obleči predolgega plašča, ki vas bo navidezno še pomanjšal. Če pretežno nosite hlače, vam bo tričetrtinska ali še krajša dolžina pristajala veliko bolje.
 
Peščeni odtenki, sivo rjava ali svetlo siva predstavljajo klasiko pri teh oblačilih. Zelo so hvaležni za kombiniranje, le da jih sestavite z nekoliko kontrasta. Dvoredno zapenjanje je po navadi poudarjeno s temnejšimi gumbi, ki lahko močno izstopajo in razširijo postavo. Da se temu izognete, jih lahko zamenjate ali izberete model z enorednim zapenjanjem.
 
Klasično temno modra barva se povezuje z belimi poudarki, tiste bolj drzne, ki si upate stopiti iz vrste, pa se odločite za rdeče poudarke, ki modri dodajo letošnjo svežino.

Jakne in jope
Črno je po večini nadomestila modra, najdemo jo v klasičnih in večnih kombinacijah chanela. Skupno vsem zgornjim delom je dolžina, ki se spušča do bokov in še čez. Jope so širše, udobnejše, bolj ravno krojene, tako da ne poudarjajo več toliko postave, temveč jo bolj ovijajo in zakrivajo.
Dekorativne obrobe odvrnejo pogled od kritičnih delov telesa in pokrijejo pasno linijo ter trebušček. Prva jakna je ukrojena iz tkanine, druga iz pletenine. Prva je namenjena bolj koščenim postavam, druga pa bolj oblim. Trik končne podobe postave tiči v izbranem prileganju tkanine.
Toge in stroge tkanine je v večini modelov zamenjal veliko bolj prožen in vsaki postavi prijazen jersey. Izdelki iz bombažnega pletiva so praktični, udobni in dobro jih lahko vzdržujemo. Večje obarvane ploskve so letošnjo sezono v ospredju, lahko pa jih nadomestite tudi s črtami. Pravilno izbran vzorec prikrije marsikatero napako na telesu.

Za konec pa še nepogrešljive jope. Nosimo jih lahko skozi vse poletje, gredo v vsako potovalko ali v večjo torbo in so vedno pri roki. Če moramo na pot, je jopa odlična prijateljica, ko nas v avtobusu zazebe zaradi klime. Na fotografijah so daljši modeli za vse, ki morate pokriti boke, da uravnotežite videz vaše postave. Pas je lahko samo dekorativen. Še vedno so v modi modeli, kjer zaključki spodaj niso ravni. Taka jopa ni dolga, pa vendar spredaj elegantno podaljša postavo. Letošnji modni materiali se malo svetijo tudi pri nošenju podnevi, prav pa vam bodo prišli tudi za kak obisk gledališča ali poletnega dogodka na prostem.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media