Letni horoskop 2013

Prosti čas | jan. '13

Novo leto je psihološko pomemben praznik, saj sprejemamo načrte za naslednje leto. Verjamemo, da lahko slabe navade opustimo in si odpremo poti, ki so bile lani še zaprte. Prvega januarja 2013 je Sonce v znamenju kozoroga, v tem znamenju so tudi planeti Merkur, Venera in Pluton. Enako bo ob koncu tega leta: Sonce, Merkur in Venera bodo naredili obhod skozi dvanajst zodiakalnih znamenj, Pluton kot počasni planet bo ostal v kozorogu vse leto. Tudi Saturn bo vse leto v škorpijonu, tako kot Uran v vodnarju in Neptun v ovnu. Jupiter bo 26. junija 2013 prestopil eno samo znamenje, in to  iz dvojčkov v raka. Planet Mars pa bo potoval od vodnarja do tehtnice.

Oven
V novo leto boste stopili z optimizmom in z mislijo, da je vse mogoče. Februarja bo prišla streznitev: prepričani boste, da so čustva vaš žalostni del. Toda že marca boste spet polni energije, tako da boste do konca pomladi okrepili samozavest zaradi veliko opravljenega dela. Nekako ste se že navadili, da morate sami spregovoriti o svojih ciljih in o dosežkih. Tako obveščate ljudi, kdo ste in kaj se z vami dogaja. Če vam bo kdo očital, da se hvalite, je to njegov problem. Korak za korakom boste skozi leto zoreli, dokler se ne boste naučili gojiti dobre odnose. Veselite se dobrih lastnosti ljudi.

Bik
Zabave so vam pisane na kožo. Nekako verjamete, da morate uživati, potem pa pogosto pretiravate. Toda ob prilagodljivosti, ko iščete vire užitka, ste po drugi strani strašansko trmasti, ko je treba spremeniti slabe navade. Najbolje, da že v začetku leta ugriznete v kislo jabolko slabe navade: do začetka februarja jo boste premagali, potem boste okrepili zdrav življenjski slog. Marec bo za vas mesec duhovnosti, potem boste začeli skrbeti za fizično aktivnost in čez poletje okrepili svoje telo. Do konca leta boste veliko naredili v svojem socialnem okolju. Uživali boste v pridobljenih navadah. Delo.

Dvojčka
Leto boste začeli z mislijo: »Vse se zmore, če se hoče.« To boste tudi dokazali. Čustva vas ne bodo upravljala, razumske odločitve bodo pretehtale telesno lenobo. Tako boste do pomladi sijali v svojem okolju, radi vas bodo poslušali, imeli boste zalogo dobrih nasvetov tudi za druge. Potem se boste odločili, da bi naredili še kaj zase, za svojo dušo. Prisluhnili boste občutkom, intuicija vas bo vodila po znanih in neznanih poteh: uspehe iz maja boste ponovili tudi septembra. Novembra se boste po osebni krizi pobrali: ugotovili boste, da imate v sebi moč, ki vas vodi varno in uspešno na poti k izbranim ciljem.

Rak
Z novoletno zabavo boste simbolično vstopili v novo obdobje. Naučili ste se že, da se morate v okolju dokazovati. Dejavni ste dovolj in precej odločno tudi z besedami podkrepite svoja dejanja. Do sredine leta si boste nabrali nekaj novih izkušenj. Potem se boste spomnili prehoda v novo leto, začeli se bodo kazati rezultati vaše nove miselne usmeritve. Končno boste verjeli, da se človeku uresničijo želje in miselne predstave. Mislite na pozitivne stvari? Se dovolj zgodaj prepričate, da se bo vse srečno končalo? Jeseni se boste zavedli, da so možnosti pravzaprav neizčrpne, od vas pa je odvisno, kaj boste izbrali.

Lev
Vaše razpoloženje se bo pogosto spreminjalo. Če boste imeli srečo, vam bodo ljudje izrekali pohvale in potrditve za dobro opravljeno delo, kar bo krepilo vašo samozavest. Radi bi se dokazali. Že v začetku leta pa vam ne bo všeč, ko se bodo ljudje pritoževali in se ukvarjali sami s seboj. Vi si nekako želite skupinskega nastopa, radi poslušate optimistične napovedi, verjamete, da se bodo vse slabe stvari izboljšale. Sredi leta boste že drugič v tem letu začeli intenzivno popravljati vse tisto, kar po vašem mnenju ni dobro. Upoštevajte, da ste včasih polni moči in drugič na tleh. Prijetno valovanje.

Devica
Pametna naložba v januarju ne bo enaka tisti v drugi polovici leta. Bodite prilagodljivi. Ko se spremenijo okoliščine, se jim prilagodite, četudi morate sprejeti novo vlogo. Prve dni novega leta si boste zadali nekaj koristnih nalog, ki jih boste uresničili pozneje. V odnose z drugimi ljudmi morda ne boste veliko investirali, ker se vam zdi, da mora vsak živeti po pameti, hkrati pa imate močno željo, da veliko časa posvetite delu, s katerim se lahko dokažete. Potem se bolje počutite. Junijske težave boste hitro premagali, iz oktobrskih pa se boste veliko naučili. Zapisujte si dosežke in prijetne dogodke.

Tehtnica
Dogajanje ob novem letu vam je zelo všeč, ker se ljudje srečujejo in si želijo vse lepo in dobro. Tako bi moralo ostati vse leto. Tudi sami si boste prizadevali za to: pogosto boste hvalili dobre lastnosti in plemenita dejanja ljudi, ki jih srečujete. Tako imate pogosto občutek, da bi morali biti ves čas dejavni. Spanje vam pomeni tratenje časa, razen tedaj, ko imate zanimive sanje ali ko se ob sobotnem poležavanju v postelji predajate razmišljanju. Ker ste zelo inteligentni, vsako težavo prej ali slej uspešno rešite. Konec leta boste dokazali, da se da doseči tako rekoč vse. Imate pomembno vlogo v skupini.

Škorpijon
Preden se česa lotite, nosite v sebi občutek, ki se nato oblikuje v besede in dejanja. Bodite pozorni na občutke, ker se lahko spreminjajo, posledice pa so potem dejstvo. Ko se odločite, sprostite napetost v dejanju, pa naj gre za zavzetost na poti do uspeha ali za maščevanje. Maja in septembra boste na preizkušnji. Z ljubeznijo nadomestite negativna čustva. To pomeni, da sprejmete človeka takega, kot je, da jemljete zunanje dogajanje kot nujnost. Potem se odločite, kaj boste naredili za to, da izboljšate okoliščine, ki ste jih sicer sprejeli, jih pa je mogoče še izboljšati. Pesem, ljubezen in delo.

Strelec
Radi razpravljate, filozofirate, iščete nove rešitve. Vzor iščete tudi v tujini. Imate sposobnost, da primerjate različne možnosti reševanja: niste obremenjeni s tem, da bi morali delati tako kot v preteklosti. Niste vezani na okolje; osvežitev pripeljete od koderkoli. Iščete povezave z ljudmi od vsepovsod. Pazite le, da ne zapravljate časa zaradi vzdrževanja stikov. Bodite zgled zdravega in ustvarjalnega življenja. Konec junija boste našli svoje poslanstvo. Cenili boste tista dejanja, zaradi katerih je svet lepši. Do konca leta boste utrdili položaj v svoji okolici.

Kozorog
Na začetku leta je preprosto načrtovati, kaj vse boste naredili do konca leta. Decembra ste dobili grenak priokus, ker se okolica skozi leto ne odziva po vaših željah, vaša sposobnost prilagajanja pa je včasih skromna. Zato hrepenite po ustvarjanju okolja, v katerem boste imeli besedo, vpliv in moč. Ko dodate svojo ambicioznost, pridete do nevarne zamisli, da morajo drugi delati za vaše dobro. Konec maja boste ugotovili, da ljudje v resnici delajo zase in da uresničujejo svoje cilje. Konec septembra boste naredili dober načrt, ki bo pritegnil veliko ljudi. Ko znate sprejeti poraz, postanete zares uspešni. Čustva nihajo.

Vodnar
Prek novoletnih praznovanj boste prenesli navdušenje za delo in aktivnosti. Okrepite svoje delo z vajami za raztezanje, z aerobnimi vajami in s športno rekreacijo. Čez leto vam bodo ustrezali skupinski športi, fitnes centri in prostori, kjer se počutite kot del nekega gibanja. V prvi polovici leta boste preizkusili mnogo stvari, v drugi polovici pa boste vzdrževali že doseženo in reševali morebitne zaplete, težave in ovire. Učenje je pomembno tudi to leto. Uporabite vse vire, tako tiste iz računalnika, kot tudi šolske teste. Znanje prenašajte na druge. Leto boste preživljali s prijetno zavestjo, da ste del sveta.

Ribi
Pogosto boste drugim ljudem za ravnotežje. Nekateri gredo v skrajnosti, pa naj gre za pridobivanje materialnih dobrin ali za duhovno iskanje. Vidite celoto: življenje je večplastno, toda nekje v notranjosti so občutki, ki vse povezujejo. Junija boste nekaj dni porabili za to, da boste ugotovili, kdo v resnici ste, kaj želite v življenju doseči, kam vas pelje pot. Opazujte izkušnje: nezavedni vzgibi delujejo spontano in naključno. S svojimi pričakovanji vplivate na okolje. Ne zatekajte se v domišljijo: vse, kar lahko naredite, izpeljite fizično. Toda ljubezen vse povezuje. Prijetna je zavest o povezanosti. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media