Kratke zdravstvene novice – september 2013

Dobro počutje | sep. '13

Sprehod za spomin
Na svetovni dan alzheimerjeve bolezni Slovensko združenje za pomoč pri demenci Spominčica pripravlja sprehod po Ljubljani, s katerim želijo širšo javnost opozoriti na bolezen, ki postaja bolezen številka ena zdajšnjega časa.
Zbirno mesto bo v soboto, 21. septembra, ob 10. uri v parku Tivoli pred Moderno galerijo. Od tam se bodo udeleženci odpravili do mestne hiše, kjer jih bo nagovoril župan Zoran Janković.
Vabljeni vsi, ki se vas je bolezen dotaknila in ki boste s svojo prisotnostjo pomagali na bolje spremeniti svet dementnega bolnika.
Še prej, 19. septembra, bo ob 18. uri v Hotelu Union Alzheimer cafe, vodil ga bo ustanovitelj in predsednik Spominčice izr. prof. dr. Aleš Kogoj.
Srečanja svojcev, bolnikov in zdravstvenih delavcev se že eno leto vrstijo po različnih slovenskih krajih, udeleženci si v neformalnem vzdušju izmenjujejo izkušnje, dobijo koristne nasvete in vsestransko podporo.
Vnovič deluje tudi svetovalni telefon Spominčice. Za nasvet ali informacije o demenci lahko vsak delovni ponedeljek, sredo in četrtek med 12. in 15. uro pokličete na tel. št.: 059 305 555.

S skupnimi močmi pomagajmo za boljši jutri
V Klubu Modrosti Celje vsako leto izpeljejo katero od dobrodelnih akcij in pomagajo komu, ki je v stiski. Tako so v sodelovanju z Zdravstveno turističnim centrom Banja Vrućica za bralke in bralce revije Vzajemnost pripravili akcijo, s katero želijo pomagati tistim, ki potrebujejo kardiovaskularno ali fiziatrijsko-revmatološko rehabilitacijo, a si je sami ne morejo privoščiti.
Če poznate koga (ne glede na starost), ki potrebuje tako pomoč, do 8. oktobra pošljite predlog in v njem navedite, za kakšno vrsto poškodbe ali bolezni gre. Prispele predloge bo pregledala komisija, sestavljena iz članov komisije za šport in zdravje pri Klubu modrosti, mnenje, komu bi s tako terapijo najbolj pomagali, pa bo dal tudi dr. Dragan Bogdanić, kardiolog iz ZTC Banja Vrućica. S tem bosanskim zdravstvenim centrom v bližini Tesliča klub vrsto let odlično sodeluje, tako da so z vodstvom in osebjem zdravilišča spletli že prijateljske vezi.
Prijave za brezplačno rehabilitacijo pošljite na naslov: Klub Modrosti, Ul. frankolovskih žrtev 17/a, 3000 Celje ali na e-pošto: erikahartman2@gmail.com, informacije dobite tudi po telefonu na št.: 031 626 748.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media