Skupaj gre vse laže

Skupaj gre vse laže

Dobro počutje | sep. '13

Tokratno pisanje in slika sta namenjena predvsem spodbudi za nadaljevanje načrtnega in rednega gibanja, saj z njim ohranjamo osnovne telesne in duševne funkcije na optimalni ravni. Vse to je tudi vodilo petdnevnega programa v zdravilišču v Banji Vručici (več o njem preberite v reportaži v majski Vzajemnosti.), kjer bom vodila vaje.
Vsakdo, ki bo voljan vaditi z menoj, se bo lahko naučil pravilnega dihanja v različnih telesnih položajih, ki jih tudi sicer uporabljamo v vsakdanjem življenju. Prepričana sem, da se boste nad temi vajami navdušili in usposobili tako, da jih boste redno in z veseljem delali tudi doma. Saj nekaj globokih in pravilnih jutranjih vdihov in izdihov ob izbranih gibih izdatno pripomore vzdrževati ravnovesje celotnega hormonskega sistema organizma. Naučili se boste tudi vaj, ki okrepijo vse mišice, še posebej pa tiste, za katere samo vi veste, da jih morate okrepiti, in tudi ob teh vajah pravilno dihati. Spomnimo, da se moramo vedno potruditi in dihati, kolikor je le mogoče skozi nos, umirjeno in povezano.
Vsi vemo, da je hrbtenica steber našega telesa, ki zahteva vsakodnevno ljubečo in zavestno pozornost in obravnavo. Poudarek je na vsakodnevno in pravilno. Sklop enostavnih vaj lahko redni in izkušeni bralci sestavite sami na podlagi vaj, ki smo jih že doslej predstavili v naših člankih. V živo boste lahko osvojili sklop vaj za »bližnjico« in se tako izognili neugodnim stranskim učinkom, ki jih pisana beseda včasih ne more prav predstaviti, praktični prikaz in vaje v skupini pa jih preprečijo.
In po vsem navedenem bodo miganje, dnevna opravila, hoja in nekateri drugačni ravnotežni položaji postali za vas mačji kašelj ter vodilo, da boste ostajali v osebni formi in jo celo izboljševali.
Za konec se vrnimo k stoji na lopaticah ali sveči: če položaja še ne zmorete, zadostuje, da spoznate, zakaj je tako: naslonite nogi visoko na zid in s premikanjem skušajte ugotoviti, kateri del telesa vam to preprečuje. Opozorilo pred višjim dvigom naj upoštevajo tisti z zdravniško prepovedjo in s poškodovano hrbtenico, zdravi pa kar lepo na delo!


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media