Kratke zdravstvene novičke – december 2013

Dobro počutje | dec. '13

Tih ultrazvočni uparjalnik
Inhalator je ultrazvočni uparjalnik za zdravljenje zgornjih in spodnji dihalnih poti. Z uparjanjem in z inhaliranjem zdravniško predpisanega zdravila lahko preprečite obolenja dihalnih poti, lajšate njihove spremljajoče pojave in pospešite zdravljenje. Ultrazvočni inhalator BEURER IH 40 je izredno tih, namenjen domači uporabi. Inhalirajte mirno in sproščeno ter dihajte počasi in globoko, da bo zdravilo lahko prišlo do drobnih, globoko ležečih bronhijev. Izdihovanje je običajno. V Sanolaborjevih prodajalnah je naprava do konca leta na prodaj z dvajsetodstotnim popustom.

Okusen in priročen vir beljakovin
Naše telo proizvaja beljakovine, ki jih potrebuje za pravilno delovanje, vendar moramo gradnike zanje vnesti s hrano. Beljakovinski napitki in ploščica iz Medexa zagotavljajo hiter in učinkovit vnos nujno potrebnih beljakovin v telo, poskusimo pa lahko tudi napitke z okusom jagode, čokolade in vanilje. Z enim napitkom dobimo 50 g beljakovin. V beljakovinski ploščici pa se prepleta harmonija okusov pomaranče, čokolade in medu.

Vem, kaj jem!
Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni je Si.mobil razvil mobilno aplikacijo za pametne telefone in tablice, ki jih poganjata operacijska sistema iOS in Android. Aplikacija »Vem, kaj jem!« uporabniku omogoča spremljanje vnosa ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob, ponuja pa tudi možnost vpisovanja porabe kalorij in telesne aktivnosti. Pravilna sestava hrane in telesna aktivnost dolgoročno preprečujeta zaplete pri sladkorni bolezni. Uporabnik lahko vodi dnevnik o meritvah krvnega sladkorja in svoje teže, te podatke pa lahko preprosto sporoča na elektronski naslov svojega zdravnika. Aplikacija je brezplačna in je v prvi vrsti namenjena diabetikom, lahko pa jo uporabljajo vsi, ki želijo spremljati vnos hrane in svojo telesno aktivnost.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media