Družite se s pozitivnimi ljudmi

Dobro počutje | maj '14

Če hočete biti v življenju, na delu in v družbi uspešni, se morate zavedati, da se lahko družite z dvema vrstama ljudi. Prvi so tisti, ki vas napolnijo z energijo, ki na življenje gledajo pozitivno, so energični in pogumni, delajo to, kar govorijo, in v njihovi družbi se na splošno dobro počutite. Druga vrsta ljudi pa so večni nezadovoljneži, ki vas vedno znova potrejo in povlečejo v svojo nedejavnost. Z ljudmi iz slednje skupine se ni dobro družiti, če bi radi kaj dosegli in bili srečni.

Vsi si želimo, da bi imeli nekoga, ki bi nas objel, pa da bi bili srečni in uspešni. Jočemo, ko se udarimo, smejimo se, kadar smo veseli, in vsem kruli v želodcu, kadar smo lačni. Strah nas je, da se ne bi zredili, postarali in zboleli. Če zunanjo plast odstranimo, smo v trenutku vsi enaki: prijetni in človeški. Med nami ni razlik, vendar smo si bližji z nekaterimi ljudmi.
Družite se s pozitivnimi, bistrimi ljudmi, ki na življenje gledajo kot na izziv, na katerega se je vredno odzvati in v njem uživati. Imajo zanimiva stališča, pogovor z njimi vas izpolnjuje, vedno znajo povedati kaj lepega in namesto stokanja slišite od njih pozitivne predloge in tolažbo. To so ljudje, ki vam bodo rekli, da ste videti odlično, namesto da bi iskali napake na vas. Ko srečate pozitivnega prijatelja, se ga razveselite. Pozitivni ljudje vas spodbujajo pri še tako zahtevnem izzivu, ob njih se smejite in se dobro počutite. Dober prijatelj vas podpira, skrbi za vas in vas opogumlja. Vedno vas spodbode z novimi zamislimi in načinom razmišljanja.
Druga skupina so ljudje, ob katerih se počutite pobiti, se razjezite, razžalostite in dobite slab občutek o sebi. Če se vam zdi, da vas ti ljudje ne jemljejo resno, se počutite, kot da niste ničesar dosegli, vaše zamisli in načrti se jim zdijo nespametni, zato se jih se jih izogibajte.
Družite se z ljudmi iz prve skupine, na tiste druge pa pozabite, razen če niso imeli zgolj slabega dne, kot ga ima kdaj pa kdaj vsakdo izmed nas. Odločite se in prekinite z njimi, naj se vam to ne zdi kruto in nesramno. Prijatelji vam morajo biti v veselje in ne v breme. Le zakaj bi zapravljali čas z ljudmi, ob katerih se ne počutite dobro.
Življenje je težko in zahrbtno. Konec stokanja, pritoževanja in nerganja! Odslej ste pozitivna oseba, ki je vedno dobre volje in vedno poskrbi za prijetno razpoloženje. Nekdo mora prevzeti breme, dvigniti razpoloženje in pregnati otožnost.
Verjetno se sprašujete, zakaj morate to biti prav vi? Odgovor je preprost: zato, ker to pač zmorete. Spoštujte pravilo, da ste dobre volje, ko ste z ljudmi, ki jih imate radi.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media