Preproste linije za polno postavo

Dobro počutje | okt. '16

Obleči se skladno in pravilno, da postavo navidezno podaljšamo in zožimo, ni težko, če obvladamo prikrivanje napak z oblačili in dodatki. Od spredaj in od strani je taka vrsta postave polna in zaobljena. Večina ima zelo kratko razdaljo od pasu do prsi, ta del pa predstavlja tudi težišče telesa.

Pri manjši in polni postavi je po večini prsna linija zlita s pasno. Z dodatki odvrnete pozornost od kritičnega predela. Lahko ste videti sodobne, čeprav boste izbirale vedno enak osnovni kroj oblačila. Ključ do modnega videza bodo nove barve, teksture in dodatki k tem oblačilom.

Suknjiči, zgornji deli. Za vas so najboljši dolg, raven kroj brez ovratnika, šal ovratnik in čim enostavnejše zapenjanje ali celo brez njega. Ko boste nosile zapetega, pazite, da bo ravno prav ohlapen, da se boste dobro počutile in gibale. Če imate polne prsi, pazite, da gumbi na suknjiču ne bodo poudarjeni, ker bodo prsi videti še močnejše. Zelo nizek ovratnik na suknjiču ali celo brez njega najbolje pristaja takemu tipu postave, vsekakor bolj kot visok ovratnik, ki še razširi in skrajša vratno linijo. Preproste linije in čim manj detajlov!

Krila. Ravni kroji kril, ki se zaključijo z elastiko, omogočajo dovolj udobja, obenem pa poudarijo vitke noge. Kratek pas ne dopušča nošenja bluz v krilu ali za pasom. Če pa že, je treba čez obleči daljši suknjič. Kroj krila, razrezan v pole, vas bo naredil vitkejše. Pomembno je, da je tkanina mehko padajoča. Nabrana krila niso primerna za polno postavo.

   

Narobe

Prav

Hlače. Naj bodo udobne v pasu in naj ravno padajo čez boke. Kroj brez pasu ali z zavezovanjem z vrvico bo nadomestil klasičnega. Tudi ožje hlače z zanimivim puloverjem ali tuniko vam bodo odlično pristajale.

Obleke. Najboljše so enostavne ravne obleke brez poudarjenega pasu in dodatkov okrog njega ali obleke v obliki trapeza. Vendar bodite nekoliko previdne. Če je vaša postava izredno močna, bo vsekakor bolje, če boste enostavno obleko kombinirale še z daljšim vrhnjim jopičem.

Barve in vzorci. Najboljši učinek dosežete, če nosite zgornji in spodnji del oblačila enake barve. Odtenki naj ne bodo presvetli. Vrhnji del oblačila pa je lahko svetle močne barve ali vzorčast.

Če so linije oblačila preproste in enostavne, lahko uporabite vzorčaste in teksturirane tkanine. Izogibajte pa se moherju in pleteninam s poudarjenimi vzorci (kite, rebra, našiti dodatki itd.), ker boste videti močnejše, kot ste v resnici.

Modni dodatki. Ogrlice morajo biti vedno daljše, broške pa niso najboljša izbira. Šali, ki preprosto padajo čez prsi ali so mehko zavezani pod njimi, bodo elegantna popestritev oblačil. Pasov ne potrebujete.

Izberite elegantne čevlje s srednjo ali nizko peto. Torbice ne smejo biti prevelike in ne smejo segati prenizko na boke, ko jih nosite čez ramo. Enostavne linije brez dodanega okrasja in poklopcev na zunanji strani so najboljše.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media