ZDRAVJE NA KRATKO

Dobro počutje | okt. '16

Ogrejmo mišice in sklepe

Gel Chili hot vsebuje izvleček paprike in olje sivke. Pospešuje prekrvitev kože in kožo ogreje, zato je namenjen masaži mišic in sklepov (roke, noge, kolena, zapestja, hrbet, vrat, ramena, komolci). Gel lahko nanesete večkrat dnevno na želeno mesto, vendar pa pri vsakomer deluje nekoliko drugače. Nekdo občuti več toplote po nanosu, nekdo drug pa manj, a v obeh primerih gel deluje pozitivno. Na voljo je v lekarnah in prodajalnah DM. Več informacij na: www.bitax.si ali na tel. št.: 01 544 38 33.

Da bodo sklepi kot podmazani

Kapsule KurkuFit vsebujejo kurkumin iz indijske rastline kurkuma. Kurkumin zmanjšuje vnetni odziv telesa, zato je priporočljiv za dobro gibljivost sklepov. Samo v kapsulah KurkuFit je oblika vezanega kurkumina, ki ga telo 29-krat bolje izrabi kot druge oblike kurkumina. Poleg tega ne povzroča težav z želodcem, je brez GSO in primeren za vegetarijance.

Zdravju koristne lastnosti KurkuFita: za izboljšano gibljivost sklepov, za prečiščevanje telesa, za zdrava jetra in žolč, prispeva k normalni prebavi, ščiti telo pred prostimi radikali, za kožo, za možgane in živčevje. Na voljo v lekarnah in na www.naturamedica.si, tel. št.: 03 56 30 022, 040 214 620.

Bolniki z rakom pisali ministrici

Organizacije bolnikov z različnimi onkološkimi boleznimi (EuropaDonna – slovensko združenje za boj proti raku dojk, Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim – ko-RAK.si., Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, in Ustanova Mali Vitezi) so sredi septembra ustanovile skupno združenje ONKO NET. V imenu vseh bolnikov z rakom in tistih, ki zanje skrbijo, si bo prizadevalo za sistemske izboljšave na področju odkrivanja in zdravljenja bolezni, celostne obravnave ter rehabilitacije.

Tako so ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc v pismu zaprosili za pomoč pri ureditvi nekaterih najbolj perečih problemov. Poudarili so tri, in sicer da naj se začne čim prej uresničevati državni program za obvladovanje raka, ki ga je že pred časom sprejel državni zbor. Ta daje izhodišča za ureditev celostne obravnave/rehabilitacije onkoloških bolnikov ter za sprejetje ustrezne zakonodaje na področju psihoterapije, ki bi izboljšala psihosocialno podporo bolnikov in svojcev.

Želijo si, da se opredeli in spoštuje po strokovni oceni sprejemljive čakalne dobe za vse vrste obravnave (diagnostika, zdravljenje, rehabilitacija). Na kakovost celotne obravnave bolnikov močno vpliva pomanjkanje specialistov za področje onkologije. Zato Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET poziva ministrstvo, da skupaj z Zdravniško zbornico Slovenije razpiše ustrezno število specializacij zlasti za področje urologije, radioterapije in internistične onkologije.

A. Ž.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media