Slavonija in Baranja

Prosti čas | okt. '16

GREMO NA IZLET

V soboto 5. novembra 2016 (2 dni)

Vstopna mesta: Ljubljana, za odhode iz Kranja doplačilo 10 evrov, iz Celja 20 evrov (če bo najmanj 15 potnikov). Vstopi so mogoči še ob dolenjski avtocesti: motel v Grosupljem, Petrol v Ivančni Gorici, Dul pri Trebnjem, Qlandia v Novem mestu, počivališči Zaloke in Grič Brežice.

Prvi dan: S parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani bomo odšli ob 6. uri. Peljali se bomo po avtocesti mimo Zagreba in Slavonskega Broda in se ustavili v Đakovu. Ogledali si bomo znamenitosti mesta, med njimi tudi eno najlepših katedral daleč naokoli, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer. Potem bomo pot nadaljevali v Kneževe vinograde, si tam ogledali vinsko klet in okušali vina. Proti večeru se bomo zapeljali do hotela v Belem Manastiru, se nastanili in osvežili, zvečer pa se bomo odpeljali v etno vas Karanac, kjer bomo pri večerji prisluhnili še tamburašem. Sledita vrnitev v hotel in prenočitev.

Drugi dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v naravni rezervat Kopački rit. Tam si bomo ogledali film o parku, se po njem sprehodili in se z ladjo zapeljali po kanalih in jezerih v bližini sotočja Drave in Donave. Po ogledu sledi topla malica – baranjski čobanac. Popoldne se bomo odpeljali v Osijek in si z lokalnim vodnikom ogledali znamenitosti mesta: baročno mestno jedro z osrednjim trgom Anteja Starčevića, cerkvijo sv. Petra in Pavla s 94 metrov visokim zvonikom, trdnjave s cerkvijo sv. Mihaela idr. Po ogledu sledi vrnitev mimo Đakova, po avtocesti skozi Slavonijo in čez Lonjsko polje mimo Zagreba proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Cena: za naročnike Vzajemnosti in njihove družinske člane 145 evrov (če bo najmanj 45 potnikov), redna cena je 160 evrov.

Vključuje: avtobusni prevoz, nastanitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu s štirimi zvezdicami, večerjo z baranjskimi specialitetami ob spremljavi tamburašev, ogled Đakova in Osijeka, vstopnino za ogled parka, toplo malico, ogled kleti z okušanjem vin in organizacijo potovanja. Mogoče je doplačilo za enoposteljno sobo 20 evrov.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media