Za zimsko veselje – živahne barve! 

Prosti čas | jan. '21

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

Tu je dokaz, da lahko v šali kot za šalo ustvarimo super oblačilo. Glavni igralci pri tej barviti igri so pulover iz čiste volne in dolga šala. Vsi trije kosi so iz modne hiše, znane po svojih živahnih barvah. Prvi šal je enobarven, drugi črtast, dve izmed barv drugega šala sta v istem odtenku, kot sta pulover in prvi šal. Prav sproščujoče mi je bilo obračati in sestavljati črte ter razrezana šala prišiti na spodnji rob puloverja. Rodila se je dolga barvita in neskončno topla obleka – kot nalašč za premagovanje hladnih januarskih dni.

Obleka iz bombažnega džersija je v trgovini iz druge roke stala le nekaj evrov. Kupila sem dve enaki obleki različnih barv. Z namenom, da se bosta razrezani na pol ponovno sestavili v novo oblačilo. Lahko seveda tudi v dve različni oblačili z različnimi barvitimi nadgradnjami. Da se navpičen šiv na sredini malce omehča, sem nanj v valoviti liniji prišila debelejše melirane barvite nitke. To pa ni kar »na pol«, kajne? Zabavna obleka redizajniranka je kot laserska mavrica med dnevom in nočjo.

 Kvačkana torbica

Kvačkana torba iz ostankov volne in kovinskih verig

Vse, ki rade pletete in kvačkate, jih imate gotovo na pretek. Različno barvitih volnenih ostankov namreč. Ko se je pojavil navdih, sem iz njih skvačkala veliko okroglo nakupovalno torbo, vključno z ročajem. Utrdila sem jo s podlogo, da se kvačkanina ne raztegne, na ročaj pa prišila kovinsko verigo na obeh straneh, ki je tako postal zanesljiv, saj lahko v torbi nosim tudi težje predmete. Bleščeč okras, prišit na sredini torbe, pa je nastal iz ostanka verige.   

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media