Horoskop za leto 2022

Prosti čas | jan. '22

OVEN 21.3. - 20.4.

Z Marsom v kozorogu boste leto začeli zelo ambiciozno in z zavedanjem, da rezultati ne bodo prišli čez noč, pač pa le s premišljeno organizacijo. Kljub vsemu bodo sreča in nenadne priložnosti za razvoj letos zaradi Jupitra v ovnu na vaši strani zlasti od sredine maja do konca julija ter proti koncu decembra. Sredina februarja in začetek marca bosta v znamenju strasti, kar bo smiselno unovčiti tako v partnerskih kot tudi v poslovnih odnosih. Mlaj v vašem znamenju bo v začetku aprila naznanjal novosti, čas, ko bo treba orati ledino in premagovati konkretne ovire, vezane na vaš prijateljski krog in družbeno zavzetost. Poletje bo za vas pomembno zlasti v materialnem smislu, sploh prvi avgustovski dnevi bodo obarvani z eksperimentiranjem z užitki in finančnimi novostmi. Oktobra bodo v ospredju odnosi, od novembra naprej pa se boste morali lotiti preteklih nedokončanih projektov. 

BIK  21.4. - 20.5.

Spremembam, ki vam že nekaj časa spodkopavajo mir in stabilnost, tudi v tem letu ne boste ubežali, a bodo te spremembe s severnim vozlom v vašem znamenju in aprilskim sončnim mrkom šle v vašo korist. Bodite odprti za novosti, ne oklepajte se znanega, kajti materialno varnost boste našli tam, kjer se vam zdi to povsem nemogoče. Januarja boste v glavnem še vedno vpeti v razčiščevanje preteklih odnosov in definiranje lastne vrednosti, sredina februarja pa bo prinesla konkretne (in nadvse pozitivne) rezultate. Konec aprila bo pravljičen in v pričakovanju novega, čeprav bo do konca maja hkrati tudi precej naporno. Prva polovica junija vam bo poživila odnose, tehnološke igračke vas bodo še posebej mikale. Poletje bo daleč od predvidljivega, zlasti konec junija in začetek avgusta. Mrka v oktobru in novembru vam bosta zopet pretresla čustveni in materialni vrednostni sistem.

DVOJČKA  21.5. - 21.6.

V novo leto boste vstopili pod vplivom prevelikih idealov, po drugi strani pa boste januarja in v začetku februarja še pod pritiskom in obdani s temnejšimi platmi življenja. Na dan lahko privre marsikatera skrivnost. Do februarja se ne lotevajte novih podvigov, saj boste imeli zaradi retrogradnega Merkurja precej dela s preteklimi zadevami, preteklost pa vas bo zasledovala tudi v maju in septembru. Takrat lahko pričakujete več sitnosti in zamikov. Če le lahko, se v tistem času izognite večjim nakupom, kot so avtomobil, računalnik in telefon. V osnovi pa boste v tem letu zelo podjetni in aktivni, zlasti v drugi polovici leta. Mars v vašem znamenju vas bo gnal, da postanete sami svoj šef, ustanovite svoje podjetje ali pa si kako drugače na novo začrtajte svoje življenje. Kljub vsemu ne delujte na vrat na nos in brez strategije, saj se bodo od novembra naprej začele kazati luknje v prvotnem načrtu.

RAK  22.6 - 22.7

Ne skrbite, letos vam bodo planetarni vplivi veliko bolj pisani na kožo kot v preteklem letu. Januarja bodo odnosi in plezanje po statusni lestvici še na preizkušnji, kasneje pa se bodo začele kazati prve priložnosti za rast in razvoj tako v finančnem kot čustvenem smislu. Jupiter bo poskrbel za srečna naključja, ki vam bodo odpirala do nedavnega zaprta vrata vse do sredine maja. Konec aprila in v sredini maja bo zaradi mrkov nekoliko nemirno in nepredvidljivo, a rezultati bodo pozitivni, če se le ne boste preveč oklepali preteklih strahov. V maju in juniju vas bodo okoliščine silile k drznim potezam, ko vam ne bo preostalo drugega, kot da se pogumno postavite zase in uveljavite svojo voljo. Julij bo vaš mesec, mesec, ko boste deležni več pristne bližine in tvorjenja nežnih odnosov. Oktobra in novembra bo poudarek na preobražanju čustev in ohranjanju stabilnosti ter zaupanja v kritičnih trenutkih.

LEV  23.7 - 22.8.

Saturn v vam nasprotnem znamenju vodnarja vas bo sicer celo leto učil o pomenu samodiscipline, vzdržljivosti, družbene odgovornosti in družbenega statusa, najmočneje pa bo ta tematika odzvanjala v januarju in februarju. Ne silite v ospredje, raje s svojo srčnostjo motivirajte druge, da naredijo nekaj iz sebe. Druga preizkušnja letošnjega leta se bo nanašala na vaš ponos – mrki v aprilu in maju ter oktobru in novembru vas bodo silili, da kljub bolečim preizkušnjam dvignete glavo in na glas spregovorite o svoji ranljivosti. Tu se bo skrivala vaša moč. Tudi finančno boste morali nekoliko zategniti pas oziroma razmisliti o tem, kaj vam denar pomeni. Kljub vsemu pa vam bo Jupiter v ovnu od maja do avgusta in še v zadnjem mesecu leta prinesel veliko možnosti, da izrazite svojo podjetno žilico in začnete neko novo dejavnost, ki vam bo pognala kri po žilah. Če ne drugega, pa nov šport.

DEVICA  23.8 - 22.9

Januarja bo prisotno še nekaj črnogledosti, ampak kljub temu naj bo vaše glavno vodilo vse do maja ter še v oktobru in novembru upati-zaupati. V omenjenih mesecih ne bo šlo po zadanih načrtih, ampak to ne pomeni, da se ne bo izteklo veliko bolje, kot ste si drznili sanjati. Morali pa boste omiliti svojo vsakodnevno rutino in se naučiti plavati s tokom. Mrki in Lunina vozla v znamenju škorpijona in bika vas bosta silila k čiščenju negativnih vzorcev ter iskanju notranjega miru v kritičnih trenutkih. Odpadalo bo namreč, kar je preživeto. Kot vsako leto vam bo tudi letos največ preglavic povzročal retrogradni Merkur, in sicer v januarju, maju in septembru. V zadnji tretjini septembra bodite še posebej previdni, saj boste imeli precej nevšečnosti in dela z drobnarijami za nazaj. Nasploh v omenjenih mesecih ni smiselno podpisovati pogodb, se lotevati novih projektov ali opravljati večjih nakupov.

TEHTNICA 23.9. - 22.10

Iz januarja boste odšli utrjeni in prenovljeni, z močnejšim zavedanjem, kdo ste, kaj si zaslužite in kako visoko želite kotirati na statusni lestvici. V osnovi pa bo leto pred vami čas, ko se boste morali v odnosih dati na prvo mesto, (močneje) udariti po mizi in se na neki način osamosvojiti. Jupiter v vam nasprotnem ovnu vas bo namreč od sredine maja do konca oktobra ter v decembru gnal, da postanete bolj predrzni, bojeviti pa tudi podjetno naravnani. Nič pometanja pod preprogo zaradi vljudnosti, pač pa se bo treba po moško spopasti z neprijetnostmi. V oporo vam bodo prijatelji in nasploh ljudje, s katerimi vas družijo podobni interesi. Najbolj strastni dnevi bodo sredi februarja in tudi v začetku marca, le da vas lahko strast takrat odnese v temačnejše vode. Konec aprila bo obarvan s hrepenenjem, romantiko in zasanjanostjo, kar lahko dobro unovčite zlasti tisti, ki se gibljete in delujete v umetniških vodah.

ŠKORPIJON 23.10 - 21.11

Južni vozel v vašem znamenju in mrki bodo v tem letu na vas še posebej močno vplivali. Leto bo obarvano s skrajnostmi, tako finančnimi kot čustvenimi. Ohranjanje ravnovesja in sočutje bosta ključnega pomena. Nasploh bodo mrki na dan privlekli strahove in druge občutke, ki vas lahko sprva paralizirajo, a na koncu boste iz bitke odšli kot zmagovalec, če se le ne boste preveč oklepali tistega, kar mora oditi. Sredi maja spuščajte, konec novembra s sončnim mrkom v vašem znamenju pa bo čas za nove začetke. Največjo notranjo moč boste čutili okrog valentinovega, sreča in finančna rast pa vas bosta spremljali v začetku maja. Nasploh bo takrat zelo ploden čas za poslovne poteze, zlasti če bodo vezane na tujino in izobraževanje. Začetek avgusta bo naporen in z nepričakovanimi razpleti dogodkov. Novembra in decembra bo poudarek na učinkoviti komunikaciji in dokončevanju projektov, ki ste jih odmaknili na stran.  

STRELEC 22.11 - 20.12

Letošnje leto vam bo končno postreglo z več svobode, novimi priložnostmi in časom, ko se bodo stvari same od sebe postavile na svoje mesto, ker boste ob pravem času na pravem mestu. Ali bo šlo za naključje, poslušanje intuicije ali pravo mero drznosti? V prvi polovici leta se zanašajte na intuicijo, v drugi pa na svojo podjetno naravo. V februarju se vam nakazuje finančni razvoj, vezan na tehnologijo ali druge moderne pristope. April bo nekoliko dvorezen – uresniči se vam lahko neka velika želja, na primer sanjsko potovanje, lahko pa naivni letite na krilih lažnega optimizma. Vsekakor se boste v začetku maja na neki način preobrazili. Konec maja sledi preboj, val nove energije, ko boste po mesecih prepuščanja vzeli vajeti v svoje roke in začeli neko novo dejavnost. Od avgusta do novembra boste začeto morali nekoliko popraviti, da boste v zadnji tretjini decembra lahko samozavestno pokazali dosežke.

KOZOROG 21.12. - 19.1.

Področja delovanja in načini razmišljanja bodo precej podobni tistim iz preteklega leta, boste pa vsekakor trdneje zasidrani v svojih neobičajnih in naprednih idejah. Še vedno se boste na neki način posodabljali in modernizirali, le da bo letos šlo z manj ovirami. Glavne teme Saturna, vašega astrološkega vladarja, bodo vezane na pozicijo med prijatelji, v društvih, klubih oziroma med ljudmi, s katerimi vas vežejo skupni interesi. V novo leto boste vstopili z dodelanim načrtom, ki ga boste konkretneje začeli uresničevati proti koncu januarja. Februar bo čas pomembnih spoznanj in premikov tako na področju odnosov kot v poslovnem svetu. April bo nekoliko napornejši v materialnem in čustvenem smislu. Od junija do novembra bo treba popraviti ali dokončevati stvari iz preteklosti. Novosti ne bo smiselno uvajati, prav tako tudi ne prekiniti nečesa, čeprav se vam bo zdelo, da zaradi navzkrižnih interesov nima smisla nadaljevati.

VODNAR 20.1. - 18.2.

Mrki v letu 2022 vas bodo v osnovi seznanjali s pomembnostjo materialne stabilnosti in razumevanja lastnih ter tujih čustvenih izkušenj. Kljub vsemu pa si lahko oddahnete, saj vas letos čaka manj omejitev in več svobode. Zaradi Saturna v vašem znamenju boste še vedno na neki način dozorevali, se urili v disciplini oziroma imeli na plečih več odgovornosti, a ob pravilnem manevriranju s časom bodo prišli tudi konkretni rezultati. Januar vam jo lahko zagode zaradi določenih nesporazumov, februar vam bo prinesel več finančnih priložnosti in koristnih povezav, v začetku marca pa lahko preskoči kaka iskrica strasti. Poletje bo vznemirljivo, senzualno, zlasti v začetku avgusta, čeprav lahko povečana mešanica adrenalina in nenadnih odločitev vodi tudi v nezgode. Previdnost ne bo odveč. Jesen bo prinesla na površje tematiko preteklega leta, vezano na konflikt med starim in novim, naprednim in tradicionalnim.

RIBI 19.2. - 20.3

Če že nekaj časa sanjate o nečem presežnem, nečem, kar bi nahranilo vašo dušo, bo priložnosti do maja in še v decembru več kot dovolj. Jupiter v vašem znamenju bo poskrbel za to, da boste sanje lahko pretvorili v resničnost oziroma izživeli vsaj del tistega, po čemer hrepenite. Februarja boste naredili korak zunaj svoje cone udobja, kar vas bo na neki način osvobodilo, poživilo in se vam tudi finančno obrestovalo. Modernizirali se boste, četudi z nakupom računalnika. Vrhunec vašega razcveta, zlasti za tiste, katerih poklic temelji na sočutju, umetniški žilici ali nesebični pomoči in skrbi za druge, bo aprila. Navdih in intuicija bosta izjemno močna, nikar ju ne podcenjujte. Od maja do avgusta bo popolnoma druga zgodba, saj se boste drzno in brez premisleka podali v neko novo izkušnjo, ki vam bo konkretno pognala kri po žilah. Od avgusta do novembra boste delovali bolj premišljeno, a še vedno zelo strastno.

Mihaela Malečkar


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media