DRUŽENJE MAJ

Druženje | maj '22

DOLSKO

Člani Društva upokojencev Dolsko so se konec marca zbrali na zboru članov, kjer so potrdili vsa poročila za leto 2021 in sprejeli program za letošnje leto. Zelo so veseli, da se jim je letos pridružilo že 15 novih članov. Izvedli so tudi volitve, saj se je vodstvu iztekel mandat. Za predsednico je bila ponovno izvoljena Ivanka Vrtarič. Predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Ljubljana z okolico pa je društvu za 40-letno delovanje podelil malo plaketo Zdusa. (Besedilo in fotografija: Marija Zajec)

LENDAVA

Društvo upokojencev Lendava je na letnem občnem zboru pregledalo delo preteklega obdobja in sprejelo program dela za letošnje leto. Podelili so tudi priznanja parom, ki praznujejo okroglo obletnico poroke, to so: Leontina in Ivan Zrna, Magdalena in Jožef Hanč, Magdalena in Branko Lovrak, Marija in Rudi Jurovič, Marija in Dragutin Bračko, Justina in Maksimilijan Ivanuša, Albina in Štefan Gajži ter Jerica in Ladislav Trojak. Podeljena so bila še priznanja. Veliko plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije je prejel Aleksander Marič za zelo uspešno vodenje društva v času od 2008 do 2020, priznanje Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota je prejel Rudi Jurovič, priznanje Društva upokojencev Lendava pa sta prejela Irena Kešpret in Jože Hozjan. (Besedilo in fotografija: Jože Žerdin)

PIVKA

Po dveh letih so tudi v Društvu upokojencev Pivka, ki letos praznuje 70. obletnico delovanja, spet lahko izvedli občni zbor članov. Kljub epidemiološkim omejitvam so vse zastavljene programe uspešno izpeljali. Predsedniku Evgenu Primožiču so člani podelili še en mandat na čelu društva. Podelili so tudi priznanja. Edmond Srebot je prejel priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije, častni član društva pa je postal Franc Franetič. Društveno priznanje je prejela ženska kegljaška ekipa, v kateri so Ljubica Fatur, Frančiška Čelhar, Irena Kristan in Silvestra Hencel. Posebno priznanje društva pa je prejela knjižničarka Dartaniela Stegel, s čimer so se ji člani želeli zahvaliti za sodelovanje pri promociji Krpanove bralne značke in organizaciji razstave ročnih del.

(Besedilo: Jožica Knafelc, fotografija: Andrej Knafelc)

 

HRASTNIK

Prostovoljci programa Starejši za starejše Društva upokojencev Hrastnik so veseli, da so se s pomladjo vrnila tudi četrtkova druženja z uporabniki programa. Ob materinskem dnevu so pripravili poseben dogodek z recitacijami prostovoljk in udeleženk programa ter pogovorom o pomenu in vlogi žensk. S petjem in papirnatimi rožicami pa so druženje popestrili najmlajši in njihove vzgojiteljice iz vrtca Dolinca. (Besedilo in fotografija: Jerica Laznik)

ŠKALE

Člani Društva upokojencev Škale so na Pogovor ob kaminu povabili pisatelja, dramatika, komediografa in scenarista Toneta Partljiča. Navzoče je navdušil z doživetim pripovedovanjem zgodb, ki jih opisuje tudi v svojih delih. Ob nekaterih so se do solz nasmejali, ob zgodbi Micike (njegove mame) pa skoraj zajokali. Društvu je podaril knjigo s posvetilom. (Besedilo in fotografija: S. Č.)

VRTOJBA 

V Društvu upokojencev Vrtojba so ob letošnjem dnevu žena obiskali prav vse članice in jih obdarili s cvetjem in čestitko. Ženski del upravnega odbora je pripravil šopke, moški del pa jih je nesel članicam na dom. Pozornost so sprejele s hvaležnostjo in veseljem. Tistim, ki bivajo v domovih za starejše, in tistim z bivališčem zunaj vasi so voščilnice poslali po pošti. Šopek so dobile tudi zaposlene v vrtcu in POŠ Vrtojba. (Besedilo in fotografija: Marinka Faganel)

GROBELNO

V Društvu upokojencev Grobelno so na občnem zboru izpeljali volitve in še za en mandat potrdili dosedanjega predsednika Janeza Žogana. Kot je povedal, so društveni program izpolnili v okrnjeni obliki. Uresničili pa so nalogo povezovanja upokojencev Grobelna in okolice glede na občinsko pripadnost, saj je kraj razdeljen na občini Šentjur in Šmarje pri Jelšah. Soglasno so potrdili tudi program dela za leto 2022 in v svoje vrste sprejeli šest novih članov.

(Besedilo: Milenka Blažević, fotografija: Franc Horvat)

CANKOVA

Člani Društva upokojencev Cankova so se aprila zbrali na občnem zboru. Ob pregledu preteklega dela in načrtih za letošnje leto so podelili tudi nekaj priznanj.

Tako je Nataša Brulc Šiftar, vodja enote JSKD Murska Sobota, podelila Gallusove značke nekaterim članom in članicam mešanega pevskega zbora, ki v društvu deluje že 12 let. Bronaste značke za deset let petja so prejeli Anamarija Trstenjak, Anica Hari, Anica Mencigar, Marija Kočar, Marija Fenos, Marija Fras, Marija Rojko, Marija Romih, Marta Ficko, Nada Pintarič, Terezija Benko, Adolf Gumilar, Anton Legestein, Drago Habot, Milan Legestein in Milan Osterc. Zlate Gallusove značke pa so za 30 let in več prepevanja v različnih zborih prejele zborovodkinja MePZ DU Cankova Mirjana Huber ter pevki Marjana Rojko in Marija Šadl.

Predsednik društva Milan Osterc pa je podelil plaketo Kristini in Viktorju Markovič ob 60. obletnici skupnega življenja. Zbrani so toplo pozdravili tudi Jožefa Vratuša iz Krašc, ki je z ženo Marijo (zaradi zdravstvenih razlogov je ostala doma) slavil 65. obletnico poroke. (Besedilo in fotografija: Jože Žerdin)


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media