Sladice s sadjem
Ali tudi vi komaj čakate sadje, ki v teh dneh dozoreva na vrtovih? Se tudi vi veselite prvih jagod, robidnic, malin, kosmulj in ribeza? Letos nas bo, vsaj tako kaže, narava obdarovala s sadnim obiljem, ki ga bomo gotovo izkoristili in se ga vsekakor do sitega najedli.
Vroče višnje s sladoledom
Za 4 osebe potrebujemo:
400 g svežih višenj
vrečko vaniljevega sladkorja ali žličko vaniljevega ekstrakta
2 žlici sladkorja
žlico jedilnega škroba
1 l vaniljevega sladoleda
Priprava: Za sadno omako v kozici nad šibkim ognjem previdno segrevamo višnje s sladkorjem in vaniljo, da se malce ogrejejo, kožica popoka in se začne izcejati sadni sok. V skodelici pomešamo škrob z 2 žlicama hladne vode, gladko premešamo, nato zmes vlijemo med sadje. Počasi in nad šibkim ognjem višnje v sadni omaki kuhamo 5 minut, v tem času tekočina spremeni barvo iz bele v svetlečo in bistro vijoličasto barvo. Takrat odstavimo, da se sadni kompot ohladi do toplega. V skodelice nalijemo mlačno sadje s tekočino in dodamo kepico sladoleda. Takoj ponudimo.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.