Navadni lovor (Laurus nobilis)

Lovor je začimba, ki spremeni jed v pravo kulinarično doživetje, krepi zdravje in istočasno prispeva k dobremu in zdravemu počutju. Lovorove liste nabiramo v lepem, suhem in sončnem vremenu, najbolje je, da vsaj dva dni, preden se odločimo za nabiranje, ni deževalo. To pravilo nabiranja velja tudi za druga zelišča. Močno sonce požge vse neustrezne prašine in delce, ki jih prinese dež.
Sušimo jih v senci, da ohranijo svojo barvo in aromo. Praviloma jih hranimo v papirnatih ali bombažnih vrečkah.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.