Mir za zdravje in zdravje za mir

julij '22

Generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) je aprila letos sprožil novo iniciativo, ki poudarja potrebo po promociji miru in zdravja, da bi tako zaščitili Zemljo in njene prebivalce.

Vojne, vedno hujša podnebna kriza in podaljšana pandemija covida-19 vodijo k temu, da se je ura sodnega dne ustavila pri stotih sekundah pred polnočjo, kar je najbližje apokalipsi, koncu civilizacije, odkar so jo zagnali v letu 1947, opozarja generalni direktor SZO.

Ukrajinska vojna pušča fizične in psihične posledice na zdravstvenem kadru in prebivalstvu. V Afganistanu ljudje prodajajo celo svoje ledvice in otroke, da bi preživeli. Pokrajina Tigray v Etiopiji doživlja najdaljšo blokado v zgodovini, ki praktično onemogoča dostavo hrane, goriva in zdravil. Prebivalstvo se spopada z masovno lakoto. Države doživljajo več podnebnih katastrof istočasno. V Avstraliji umirajo korale na Velikem koralnem grebenu, na celini pa hkrati pustošijo kataklizmične poplave. V nekaterih azijskih državah se soočajo z rekordnim številom covidnih smrti in virusna različica omikron se hitro širi po vsem svetu, kar pomeni hud pritisk na zdravstvene sisteme.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media