Pri shrankih je na delu domišljija 

Dobro počutje | september '22

Vrtičkarji imamo v poznem poletju in jeseni precej dela s pripravljanjem shrankov. In čeprav se delo velikokrat zavleče pozno v noč, je ves napor kmalu poplačan. Izbrala sem recepte, pri katerih porabim plodove, ki ob koncu sezone ostanejo nedozoreli, kot so buče, paradižniki. Poskusite vse in se poigrajte še vi.

Sušenje poznamo. Najbolj se obnese pri zeliščih in dišavnicah. Če imate natančno pečico, jo nastavite na največ 50 stopinj in sušite vsaj tri ure (po potrebi čez noč) pri priprtih vratcih. Zagotavljam, da bodo posušeni listki bazilike prav lepo zeleni. Za sušenje paradižnika izberemo manjše plodove, prerežemo jih na pol in razporedimo po pekaču. Sušenje traja nekaj ur več in pri 100 stopinjah, medtem ko krhlje jabolk, hrušk sušimo pri največ 60 stopinjah. Po želji jih pred tem potopimo v raztopino vode in limoninega soka, da manj potemnijo.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media