Mednarodni svetovalni dnevi

Dobro je vedeti | september '22

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije v sodelovanju z avstrijskim in nemškim nosilcem pokojninskega zavarovanja organizira mednarodne svetovalne dneve. Strokovnjaki avstrijskega nosilca pokojninskega zavarovanja (PV) bodo svetovali 27. septembra med 9. in 13. uro v prostorih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (na Kolodvorski ulici 15 v Ljubljani). Svetovanje je namenjeno zavarovancem, ki so ali so bili zaposleni v Avstriji in želijo izvedeti, kdaj bodo lahko uveljavili pokojnino v Avstriji in kolikšna bo njena višina, pa tudi upravičencem do avstrijske pokojnine, ki želijo dodatna pojasnila glede svojih pravic.

Strokovnjaki nemškega nosilca pokojninskega zavarovanja (Deutsche Rentenversicherung) bodo svetovali 18. in 19. oktobra med 9. in 17. uro prav tako v prostorih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Namenjeno pa je zavarovancem, ki so bili zaposleni v Nemčiji, in upokojencem, ki prejemajo nemško pokojnino.

Na mednarodne svetovalne dneve se je treba obvezno prijaviti. Na svetovanje strokovnjakov avstrijskega pokojninskega zavarovanja se je mogoče naročiti od 1. septembra, za svetovanje strokovnjakov nemškega pokojninskega zavarovanja pa od 1. oktobra. Naročite se lahko po telefonu na številkah 01 4745 283 in 01 4745 627 vsak delovnik med 8. in 15. uro ali po elektronski pošti javnost@zpiz.si s pripisom »naročilo na mednarodno svetovanje«. Pri prijavi na svetovalni dan nemškega nosilca pokojninskega zavarovanja je treba navesti nemško zavarovalno številko. Vsi, ki se bodo udeležili svetovanja, morajo predložiti osebni dokument in dokazila o zaposlitvi v Avstriji oziroma Nemčiji. Če bi svetovanje odpadlo zaradi morebitnega poslabšanja epidemiološke situacije, bo odpoved objavljena na spletni strani zavoda www.zpiz.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media