SVET IN MI                                                                                            

januar '24

Toplejše podnebje, bolj začinjena hrana?

Jedi v krajih s toplejšim podnebjem so bolj začinjene kot v hladnejših krajih. So tudi izjeme, v veliki večini primerov pa to drži. A zakaj? Raziskovalci so na podlagi pregleda več kot 30.000 receptov, 70 nacionalnih in regionalnih kuhinj in jedi z več kot 90 različnimi začimbami nedvoumno ugotovili, da obstaja med povprečno temperaturo v okolju in začinjenostjo jedi močna povezava. Med razlogi navajajo predvsem dva: zaradi močnih pekočih začimb se hrana v vročini ne pokvari tako hitro, prebivalci pa so se navadili na ta okus, ker jim pomaga...

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media