V sončnem dnevu veselo na Rudnem polju

12. september 2010

V sončnem dnevu veselo na Rudnem polju

Razpoloženje so že na med zbiranjem obiskovalcev dvigali godbeniki iz Gorij, prireditev pa se je nadaljevala s pozdravnimi nagovori predsednice gostitelja letošnjega srečanja DU Gorje Danice Mandeljc, županov Gorij Petra Torkarja in sosednjega Bohinja Franca Kramarja ter predsednika pokrajinske zveze Janeza Šolarja.

Predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije dr. Mateja Kožuh Novak je v govoru pozvala zbrane k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj s tem dokazujejo, kaj so življenjske vrednote. V nadaljevanju se je zahvalila vsem, ki so poslali ZDUS pooblastila, da člani nadzornega sveta Vzajemne tudi v njihovem imenu odslej bedijo, da bodo vsa zbrana sredstva porabljena samo za zdravstveno varstvo.

Naslednji govornik, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa je dejal poslušalcem, da verjame, da bosta DeSUS in ZDUS dosegla, da pokojninska reforma ne bo nikomur ničesar odnesla, ampak bo vsem zagotovila varne pokojnine.

Uradni del programa je zaključil predsednik državnega zbora republike Slovenije Blaž Kavčič, ki je zbranim obljubil, da se bo trudil, da se v državi čim prej vzpostavita vzdržna in urejena pokojninski in zdravstveni sistem.

V kulturnem delu programa so nastopili pevski zbor Gorjanski fantje s pevko Marijo Pogorevc in citrarko Cirilo Zupanc, ansambel Gruden pa je poskrbel, da so se vsi, ki so jih srbele pete, zavrteli v poskočnih ritmih. Za smeh in dobro voljo pa sta med vmes skrbela Mici iz Žirovnice in humorist Peška z radia Gorenc. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media