Srečanje upokojencev osrednjeslovenske regije

15. september 2010

Srečanje upokojencev osrednjeslovenske regije

Po eni strani prostor za srečanje na novem stadionu v Stožicah ni bil najbolj posrečena izbira, gre namreč za sto ali več metrov dolg pokrit nadstrešek na enem od še nedokončanih objektov novega stadiona. Obiskovalci so bili sicer pod streho, niso pa imeli pregleda nad dogajanjem na odru, ker je bila dolžina vseh postavljenih miz predolga, širina pod nadstreškom pa samo kakih deset metrov. Tako so dogajanje na odru lahko spremljali le tisti, ki so vstali izza miz in obkrožili oder.

Po drugi plati pa je bila izbira stadiona v Stožicah več kot posrečena. Nedvomno je marsikdo prišel na srečanje v Stožice tudi zato, da vidi v živo to novo ljubljansko in slovensko pridobitev, okoli katere se res lomijo kopja po časopisih in televizijah, vendar tudi najhujši kritiki ne očitajo stadionu, da ni bil potreben, da ni lep, da ni funkcionalen.

Obiskovalci srečanja so si stadion z zanimanjem ogledali, bili nad njim navdušeni, to svoje navdušenje pa so tudi pokazali županu Zoranu Jankoviču, ki se je sprehodil med mizami in se rokoval s številnimi obiskovalci.

Tisti, ki so slišali njegov govor, so mu ploskali, prav tako so ploskali dr. Mateji Kožuh Novak, ki je povedala, da niso upokojenci krivi za nastalo revščino, da bi morala država z bremenom reševanja krize obremeniti predvsem krivce zanjo in vse, ki so s krizo obogateli, da pokojnine niso darilo države, ampak v preteklosti trdo zasluženi denar, in po sistemu solidarnosti, ki je edini vzdržen, naj bile porok za mirno starost. Niso socialne službe, Rdeči križ in Karitas tisti, ki naj pomagajo generaciji v tretjem življenjskem obdobju preživeti, dostojno preživetje sta jim na temelju vplačanega denarja v pokojninsko zavarovanje, politika in gospodarstvo dolžni zagotoviti človeka dostojno življenje.

Predsednik osrednjeslovenske upokojenske organizacije Marjan Sedmak ni imel vsebinskega nagovora, le pozdravil je prisotne in goste, med zmagovalce športnih srečanj osrednjeslovenske pokrajini razdelil pokale in zbrane pozval, da lepo preživijo popoldne. V lepem vremenu, zvokih godbe na pihala Bežigrad, številni pa so se tudi zavrteli ob zvokih ansambla Dolomiti.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media