Spoznajmo Ljubljano malo drugače

12. julij 2011

Turistični avtobus »Veseli Janez«: Vsak četrtek ob 15.30 uri odpelje z avtobusnega postajališča na Dalmatinovi ulici dvonadstropni panoramski avtobus z odprto streho. Na vodenem ogledu, ki traja približno dve uri in pol, si boste ogledali Ljubljanski grad, Botanični vrt, cerkev sv. Mihaela na Barju, Trnovo s Plečnikovo hišo, s cerkvijo in znamenitim mostom, Krakovo z rimskim zidom, središče mesta (vladna in predsedniška palača, parlament, Nebotičnik …), Plečnikove Žale, Športni park Stožice in park Tivoli.
Cena vodenega ogleda za odrasle je 18 evrov, za otroke do 12. leta starosti pa 10 evrov. Družinska vozovnica (2 odrasla in do dva otroka) pa stane 40 evrov.
Vožnja s turistično ladjico. Ladjica odpelje iz pristana Ribji trg na Cankarjevem nabrežju (v neposredni bližini Tromostovja) in po Ljubljanici zapelje do Zmajskega mostu, kjer obrne in pluje vse do Špice, kjer se vnovič obrne in vrne na začetno točko.
Za vožnjo z vodnikom (vsak dan ob 12. in 16. uri), ki razlaga zanimivosti, odrasli plačajo 10 evrov, otroci do 12. leta pa 5 evrov. Brez vodnika pa stane enourna vožnja (vsak dan ob 10., 11., 17., 18., 19. in 20. uri) 8 evrov za odrasle in 4 evre za otroke.
Polet nad mestom z balonom. Polet z ekipo izkušenih balonarjev na višinah med 50 in 1000 metri traja od 60 do 90 minut. Po pristanku udeleženci prejmejo diplome in nazdravijo s čašo penine. Odrasli bodo za balonarsko izkušnjo plačali 80 evrov, otroci do 12. leta starosti (spremljati jih mora odrasla oseba) pa polovico manj. V turističnih informacijskih centrih lahko kupite darilni bon in polet z balonom komu podarite.
Sprehod po grajskih kotičkih. Po vnaprejšnjem dogovoru se lahko vsak dan pridružite grajskemu vodniku, ki vam bo razkril utrinke iz bogate zgodovine Ljubljanskega gradu. Med drugim se boste ustavili pri Erazmovi ječi, obiskali gospejino sobo v Friderikovem stolpu, se sprehodili po obrambnem hodniku in obiskali razgledni stolp. Enourni sprehod vas bo stal 6 evrov (vstopnica+vozovnica za vzpenjačo 8 evrov), otroci. starejši od 7 let, dijaki, študenti, upokojenci in skupine bodo plačali 4 evre, vključno z vozovnico za vzpenjačo pa pet evrov.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media