Vseslovensko srečanje upokojencev na Pokljuki

31. avgust 2011

Na Pokljuko je prišlo blizu 12.000 upokojencev. Organizatorji so bili spričo dejstva, da so si morali udeleženci sami kriti vse stroške, kar se ni dogajalo v preteklosti, zadovoljni z udeležbo. Morda so bila tedaj tudi zato srečanja bistveno bolj množična. Ko smo brskali po starih Vzajemnostih, smo namreč ugotovili, da se je srečanj udeleževalo do 20.000 upokojencev iz vse Slovenije.
Kot na vseh srečanjih je bil tudi na Pokljuki krajši kulturni program s slavnostnimi nagovori in pozdravi. Udeleženci so se najbolj razveselili obiska predsednika države dr. Danila Türka, ki je prišel na Pokljuko neposredno s poti po Ameriki. Žal pa je bil oder postavljen tako, da večina obiskovalcev ni mogla videti niti dobro slišati govorcev. Se je pa predsednik sprehodil med upokojenci in mnogi so mu ganjeni in veseli lahko stisnili roko. V nagovoru je dr. Türk poudaril, da je naraščanje števila starih ljudi pozitiven rezultat družbenega razvoja, zato je projekt ZDUS »starejši za starejše« odličen. Še bolj pa bo treba okrepiti medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost, saj brez tega ne bo šlo. Spomnil je na potrebo, da bi z zakonom uredili možnosti za alternativni dopust. Izkoristili bi ga otroci, da bi pomagali svojim staršem in da bi jih lahko negovali v nujnih zdravstvenih primerih. Zahvalil se je prostovoljcem in vsem, ki kjerkoli delajo v dobro družbe in posameznikov.
Predsednik Türk je tudi spomnil, da letos praznujemo 20. obletnico svoje države. Uma in poguma nismo imeli le tedaj, moramo ga imeti tudi danes, prav tako kot tudi »most in modrost«. Most med generacijami vodi v izboljšanje kakovosti našega življenja.
Predsedniku države se je za izrečene misli zahvalila dr. Mateja Kožuh Novak.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media