Triglav postaja simbol in cilj za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju

11. september 2011

Triglav postaja  simbol in cilj  za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju

Vodja pohoda Lojzka Gerhold je povedala, da se je pohoda udeležilo 51 bolnic. Vrh Triglava je prvič osvojilo 11 bolnic. Do Kredarice pa  se je s helikopterjem Slovenske vojske pripeljalo 10 bolnic, ki so se potem povzpele na vrh Triglava.
Vzpon na Triglav je v spremstvu 28 planinskih vodnikov, gorskih reševalcev, medicinskega osebja in spremljevalcev potekal po že ustaljeni poti z Rudnega Polja na Pokljuki preko Studorskega prevala in Vodnikovega doma na Velem polju do Kredarice in nato na vrh Triglava. Po sestopu so zvečer v kapelici na Kredarici imeli skupno bogoslužje, ki ga je vodil Franci Urbanija iz Planine pod Golico.
Na pohod se podajajo bolnice iz 20. skupin za samopomoč z vseh koncev Slovenije, ki delujejo v programu organizirane samopomoči bolnic in bolnikov z rakom Pot k okrevanju. Med letom so se pripravljale na podvig in v teku leta je pripravil tri pripravljalne pohode v visokogorje, na katerih so bolnice nabirale kondicijo in zavest o odgovornosti za lastno zdravje. Končni namen dejavnosti, vzpon na Triglav postaja tako simbol in cilj tudi za zmago nad boleznijo in pot k okrevanju.
Drugi dan so se po isti poti vrnili v dolino in se nato veselili in sladkali z Blejskimi krem šnitami, na zaključnem slavju v Kavarni Hotela Park na Bledu. Vse udeleženke so poleg spominskih majic prejele tudi diplomo in naziv Triglavska roža 2011, organizatorji in vodniki pa posebna priznanja.
Bojana Bojanič, iz Postojne, ki je bila prvič na vrhu Triglava je dejala: »Ko sem prišla na vrh Triglava nekaj časa sploh nisem mogla verjeti, da sem na vrh. V sebi sem začutila moč in dobila občutek, da zmorem vse.«
Pohod na Triglav so omogočili Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna služba Slovenije in vodniki Planinske zveze Slovenije.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media