Poceni potovanje za pametne seniorje

9. marec 2015

Hostel je v besednjaku starejših največkrat sinonim za prenočišče mladih popotnikov, opremljenih le z nahrbtnikom, ki si z malo denarja, skoraj zastonj ogledujejo svet. Večina starejših je prepričana, da so hostli opremljeni s skupnimi ležišči in stranišči ... skratka primitivno, polno mladih, ki so največkrat neprijazni, ko se med njimi pojavijo starejši turisti s tanko denarnico.

Vendar, časi se spreminjajo,  prebivalstvo se povsod  stara, a večina upokojence ima redne dohodke, čeprav ti niso veliki. Številni lastniki  hostlov so se prilagodili, trdijo, da imajo pogosto več starejših kot mladih obiskovalcev.

V državah evropske unije so lani našteli več kot 4000 registriranih, seniorjem prijaznih  hostlov, kar pomeni okrog 150 na vsako od 27 držav Unije. Številni ponujajo po spletu še posebne popuste za starejše od 65 let,  posteljo pa si je mogoče zagotoviti s spletno rezervacijo nekaj mesecev vnaprej, cene ležišča, rezerviranega po spletu, pa imajo pogosto še dodatno znižanje. To je le ena od možnosti poceni potovanja za vse, ki raje potujejo individualno kot s turistično agencijo. Potrebno je seveda znanje vsaj enega svetovnega jezika in obvladanje interneta, ki je skoraj že povsod dostopen, »krivi« pa so pametni telefoni, s katerimi si starejši pomagajo ohranjati stike z domačimi, ko so na poti in s katerimi se v svojem jeziku zlahka znajdejo, saj dobijo prek telefona informacije in lokacije o gostiščih, restavracijah, muzejih in drugih posebnostih tujega kraja.

(Povzeto po Seniors Hostels Europe in  Hiusa.trivago.com)

Lada Zei


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media