Ta teden lahko okusite Evropo

5. maj 2015

Danes je v prostorih Hiše EU v Ljubljani je potekalo uradno odprtje Tedna Evrope, na katerem so o pomenu zdrave in varne hrane ter preskrbe z njo spregovorili minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer in vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin ter predstavnik MO Ljubljana Gorazd Maslo. 

Letošnji Teden Evrope se je pričel v ponedeljek in se bo končal v soboto, 9.maja. Ves ta čas bodo potekale brezplačne delavnice, predavanja, stojnice z zaščitenimi izdelki, pokušanje hrane, razstave, jezikovne kavarne. Osrednje prizorišče dogodkov je v in pred Hišo EU na Bregu 14 v Ljubljani. Pogovori so namenjeni samooskrbi, socialnem podjetništvu na podeželju in pravični trgovini. Obiskovalci bodo lahko izvedeli, kako pridobiti prave informacije o živilih. V atriju Hiše EU je na ogled razstava Kmetijstvo je zakon!, ki so jo navdahnili mladi inovativni kmetje.

V sklopu Tedna Evrope bo potekal tudi dialog z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. Violeta Bulc se bo v petek, 8. maja, ob 16.30 uri v Kino Šiška  Ljubljani pogovarjala o aktualnih temah kot so rast in delovna mesta, naložbe v infrastrukturo, zaposlovanje mladih in prihodnost EU. Dogodek bo v živo prenašala RTV SLO in spletni portal www.rtvslo.si.

Za več informacij in možnost prijav obiščite spletno stran dogodka. Vse dejavnosti so brezplačne, vendar se je treba zaradi omejenega števila mest na delavnice, predavanja in jezikovne kavarne prijaviti na info@hisaeu.si.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Janez Platiše

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media