Na Rabu in Krku

2. junij 2015

Ogled Raba

Drugi dan srečanja bralcev in prijateljev Vzajemnosti v Novem Vinodolskem je bil namenjen izletom na bližnja otoka.

Nekateri udeleženci so se z avtobusom odpeljali na Rab, kjer so si ogledali staro mestno jedro in poskusili tradicionalno slaščico rabsko torto. Prav vse je ganil obisk nekdanjega italijanskega taborišča v Kamporju, kjer so med drugo svetovno vojno trpeli tudi mnogi Slovenci.

Precej več izletnikov pa se je v vinodolskem pristanišču vkrcalo na ladjice, s katerimi so nas prijazni domačini zapeljali do Vrbnika na otoku Krku. Prikupno mestece slovi po pestri zgodovini: tu je delovala prva šola na Hrvaškem, ponašajo se z eno največjih zbirk knjig v glagolici in z menda najožjo ulico na svetu. Naj se pohvalimo, prav vsi izletniki smo se sprehodili skoznjo, čeprav je široka le 42 centimetrov! Med plovbo nazaj ni manjkalo smeha in pesmi, res pa sta mirno morje in toplo sonce marsikoga kar uspavala …

A energijo so si zlahka povrnili na živahnem predavanju Marije Merljak, ki nam je nanizala nekaj nasvetov o bolj zdravem prehranjevanju. Kako se boriti s polži na vrtu in kljub vročini uspešno vrtnariti pa nam je povedal Davor Špehar.

Pred večerjo so nekateri udeleženci našli čas (in pogum) da so zaplavali v morju in se tudi tako pripravili na še en zabaven večer s petjem in plesom. Občinstvu se je predstavila druga skupina talentiranih udeležencev, z navdušenjem pa smo vsi skupaj pozdravili Alfija Nipiča, ki je zapel nekaj svojih uspešnic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anita Žmahar, Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media