Znanilci upanja 2015

20. junij 2015

Z leve proti desni so: dr. Erik Brecelj, Bernard Šutić, Marta Benedik in Mojca Jambrešič.

V veliki Unionski dvorani so v četrtek podelili priznanja Znanilcem upanja, torej tistim onkološkim zdravstvenim delavcem, ki so od bolnikov, njihovih svojcev in drugih predstavnikov zainteresirane javnosti prejeli največ nominacij kot najbolj srčni sopotniki na težki poti boja z rakom. V kategoriji zdravnik/zdravnica sta Znanilca upanja postala dr. Erik Brecelj in dr. Jernej Benedik, v kategoriji medicinska sestra/tehnik je največ nominacij prejel Nedeljko Grgić, v kategoriji drugi zdravstveni delavci pa informator na Onkološkem inštitutu Bernard Šutić.

Ob prevzemu nagrade se je dr. Brecelj zahvalil vsem svojim sodelavcem na Onkološkem inštutitu in poudaril, da "imamo, na žalost, vsi skupaj vedno manj časa za bolnike. Te nagrade ne čutim le kot priznanje za svoje delo, temveč tudi kot obveznost, da nekaj spremenim na bolje." V imenu zadržanega dr. Jerneja Benedika je nagrado ponosno prevzela njegova mama Marta Benedik, s popotovanja po Indoneziji pa se je z video posnetkom oglasil "najbolj nasmejan človek na planetu", medicinski tehnik Nedeljko Grgić, ki ga vsi kličejo kar Nedi.

Zaželel si je, da bi nagrado v njegovem imenu prevzela Mojca Jambrešič, nekdanja bolnica, za katero je Nedi skrbel, in njegov najboljši prijatelj Bernard Šutić, tudi sam zmagovalec Znanilcev upanja. Bernard, ki dela kot informator na Onkološkem inštitutu in tako predstavlja prvi stik z obiskovalci, je ob prevzemu svoje nagrade dejal: "Jaz se klanjam bolnikom, kajti oni so največji borci," in požel gromek aplavz povsem polne Unionske dvorane.

Akcija Znanilci upanja, katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je letos potekala drugič in še bolj uspešno, kot lani, saj je z vseh koncev Slovenije prispelo več kot devetsto nominacij za številne onkološke zdravstvene delavce. Pobudniki so štiri civilna združenja: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, Ustanova Mali vitez, Društvo bolnikov z limfomom in levkemijo ter EuropaCollon, ki so zaznala potrebo bolnikov in njihovih svojcev, da se svojim Znanilcem upanja zahvalijo za vso energijo, sočutje in toplino ter za vso spodbudo, ki jih je gnala naprej.

Več o Znanilcih upanja pa lahko preberete tukaj .

Janez Platiše, foto: Studio Mojfokus


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media