Med ptice v neokrnjeno naravo

2. marec 2017

Boškarini v Škocjanskem zatoku

Naravni rezervat Škocjanski zatok v Kopru (Sermin) je dom številnim pticam, ki jih opazujete skozi line prenovljenih razglednih ploščadi. Občudujete lahko tudi mogočne boškarine, tradicionalno istrsko govedo, pobožate in morda celo zajahate katero od kamarških kobil ali se sprehodite po lepo urejeni krožni poti.

V soboto, 4. marca 2017, pa obiskovalce vabijo na dan odprtih vrat. Že od osme ure dalje boste prebivalce zatoka spoznavali s pomočjo ornitologov, ki vas bodo sprejeli na razgledni terasi centra za obiskovalce (prvo nadstropje). Tu bodo ves dan tudi predstavljali optično opremo.

Ob 8. ali 17. uri se lahko udeležite obročkanja ptic pod vodstvom ornitologov. Pripravili so tudi tri brezplačne vodene oglede, ki trajajo poldrugo uro. Prvi bo ob 10., drugi ob 13. in tretji ob 15. uri. Število mest je omejeno, zato so zaželene predhodne prijave na tel. št. 05 626 03 70. Zagotovo bo zanimivo predavanje dr. Tomija Trilarja o gozdnih pticah Slovenije (ob 16. uri). 

Pripravili so tudi posebne dogodke za otroke. Starejši od treh let se lahko udeležijo delavnice s kamarškimi kobilami (prva bo ob 11. uri) in jih v maneži tudi jahajo. Obvezna je predhodna najava. Ob 11. uri pa jih bo obiskala Rovka Črkolovka, maskota Oddelka za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, s katero si bodo ogledali predstavo. 

 Dogajanje bodo popestrili še lokalni ponudniki, ki bodo pred centrom predstavljali svoje izdelke, marsikoga pa bo pritegnila razstava originalnih mopedov blagovne znamke Tomos. Več informacij dobite na spletni strani: www.skocjanski-zatok.org.

 

 Čistilna akcija

V Škocjanskem zatoku pa bodo zelo veseli vseh, ki se bodo naslednjo soboto, 11. marca, udeležili čistilne akcije. Zbor je ob 9. uri pred Centrom za obiskovalce, udeleženci se bodo razdelili v več skupin in počistili odpadke, ki jih je na območje rezervata prinesel veter, pa tudi človek. Za vreče in rokavice bo poskrbljeno. Prijavite se na tel. št. 05 626 03 70, ali na e-naslov: info@skocjanski-zatok.org.

Besedilo in fotografija: A. Ž. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media