Po Jurčičevi poti 

1. marec 2017

Cilj pohoda: Jurčičeva rojstna hiša na Muljavi

 V soboto, 4. marca, se bodo pohodniki že štiriindvajsetič  podali na Jurčičevo pot. Start je med 7. in 10. uro zjutraj v starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer poravnate startnino (3 evre) in opravite prvo žigosanje pohodnega dnevnika. Med potjo in na cilju bo poskrbljeno za dobro okrepčilo.

 Petnajstkilometrska pot se v Višnji Gori začne strmo navkreber mimo Starega gradu grofov Višnjegorskih do Polževega, kjer si lahko ogledate cerkvico sv. Duha. Nato se pot spusti proti Muljavi, na poti bo čas za ogled  cerkvice sv. Janez Krstnika. Na Muljavi bo seveda odprta Jurčičeva domačija.

Tisti, ki bodo želeli, bodo pot lahko nadaljevali do Krke in si ogledali Krško jamo.  Jamarski klub Krka pa bo pripravil prikaz vrvne tehnike in raziskovanja podzemlja. Letos je za pohodnike na novo začrtana trasa, ki se proti Krki odcepi že v vasi Oslica.

Avtomobile lahko pustite na urejenem parkirišču v Višnji Gori, še bolje pa je, če se pripeljete z avtobusom ali z vlakom. Iz Ljubljane in Novega mesta bo pohodnike v Višnjo Goro okoli osme ure zjutraj pripeljal poseben vlak. Vožnja je za udeležence Jurčičevega pohoda brezplačna, so pa obvezne prijave na elektronski naslov: turizem@ivancna-gorica.si ali telefon 041 437 382. Iz Muljave se lahko vrnete z avtobusom, ki vozi od 11. do 16. ure. Organiziran je tudi prevoz s Krke, izpred cerkve sv. Kozma in Damijana.

Menda se bo pohodnikom pridružil sam Josip Jurčič, na cilju pa bo pester zaključek, nastopili bodo domači glasbeni ustvarjalci in kantavtor Adi Smolar.

Več informacij: www.prijetnodomace.si/pohod-po-jurcicevi-poti


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media