Se vidimo na srečanju drugo leto

8. junij 2017

V soboto, tretji dan srečanja, smo se s štirimi avtobusi podali po notranjosti Hercegovine v Mostar in potem v Medžugorje. Dva avtobusa pa sta odpeljala udeležence na ogled Dubrovnika. Bilo je vroče, v Mostarju celo 37 stopinj Celzija, ampak neponovljivo. Na srečanju Vzajemnosti ni nikoli dolgčas, vedno se nekaj dogaja, tako smo z izleta šli naravnost na predavanje Marije Merljak o sredozemski kuhinji. Skupaj z našo naročnico Majdo Pelicon in Kompasovimi animatorji so spekli zeliščne palačinke Vzajemnosti, jih razrezali na manjše koščke in obložili s šunko, sirom, gobami in zelišči. Okusne prigrizke so udeleženci delavnice tudi poizkusili. Vmes smo od gospe Marije izvedeli veliko napotkov za zdravo prehranjevanje. Sledila je večerja in po njej zabava s plesom in igrami. Plesalo se je celo na hodniku pred dvigalom. Trije dnevi so minili kot bi mignil, v nedeljo zgodaj dopoldan smo se morali posloviti. Pomahali smo si v slovo in si obljubili, da se naslednje leto spet srečamo.

Za prijetno srečanje se moramo zahvaliti ekipi Kompasa, ki ga je že drugo leto uspešno pripravila. Letos so še dodatno poskrbeli za varnost, saj so bili z nami trije študenti medicine, ki so priskočili na pomoč vsem, ki so imeli glavobol, vrtoglavico, visok pritisk ali so imeli težave zaradi srečanja z morskim ježkom.

Vse dni nas je spremljala tudi ekipa televizije Vaš kanal iz Novega mesta. Oddaja bo na sporedu v sredo, 28. junija, ob 20. uri.  Reportaža s srečanja bralcev v Neumu pa bo objavljena tudi v julijski Vzajemnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Jožica Dorniž, Maja Skube, Zdenka Peloz

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media