Pastirske igre v Senožečah

25. julij 2017

Udeleženci se pomerijo v različnih zabavnih igrah.

 Kulturno društvo Pepca Čehovin – Tatjana vabi na  18. Pastirske igre, ki bodo 28. in 29. julija 2017. Tradicionalna etnografska turistična, kulturna, športna, družabna prireditev obuja pastirske običaje, saj so  Senožeče znane kot pastirski in furmanski kraj.

 Že v četrtek, 27. julija, ob 20. uri  bodo v dvorani Rudolfa Cvetka Senožeče odprli razstavo  slik Milana Maljevca, v petek zvečer pa ste vabljeni na ples z ansamblom Boršt na prireditvenem prostoru. Pastirske igre, v katerih se bodo pomerili tekmovalci iz različnih slovenskih krajev pa si lahko ogledate v soboto, 29. julija, od 18. 30 ure dalje. Na prireditvenem prostoru bo dogajanje povezoval radijski voditelj Tomaž Klepač.

 Pravzaprav bo v soboto živahno že od 8. ure zjutraj, ko se bo ob Bajerju v Senožečah začelo tekmovanje v športnem ribolovu. Od 14. ure dalje bodo v stavbi krajevne skupnosti na ogled razstave domačih izdelkov aktiva žena Kud Pepca Čehovin Tatjana ter ročnih del Marice Rupnik in Silve Počkar. Slaščičarstvo Babuška bo  odprlo vrata za obiskovalce, kočijaž pa bo poskrbel za brezplačni ogled Senožeč. Med 14. in 16. uro si lahko obiskovalci ogledajo tudi tovarno Cimos, kjer bodo pripravili Dan odprtih vrat. Večer bo zaključil ansambel Spev.

 Foto: www.kud-senozece.si


Vaši komentarji


© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media