ZPIZ proti pripojitvi nepremičninskega sklada k demografskemu skladu

26. julij 2017

Glavna tema včerajšnje seje Sveta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) je bila obravnava predloga zakona o demografskem rezervnem skladu, ki ga je svetu zavoda predstavila ministrica za finance, mag. Mateja Vraničar Erman.

Člani sveta zavoda so po razpravi o predlogu zakona sprejeli sklep, s katerim odločno nasprotujejo nameri, da se Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanje, d.o.o., pripoji k Demografskemu rezervnemu skladu ali da bi se sredstva iz tega nepremičninskega sklada namenjala za financiranje demografskega.

Svet zavoda tudi zahteva, da se ohrani sedanja statusna oblika Nepremičninskega sklada ter da se njegova sredstva še naprej namenjajo za vzdrževanje in rekonstrukcijo stanovanj in za gradnjo novih oskrbovanih stanovanj.

Kot so sporočili iz ZPIZ so se člani sveta seznanili tudi s spremembo ZPIZ-2, ki po novem določa, da bo svet zavoda sestavljalo 27 članov in ne več 26, dodatni član pa bo iz vrst Študentske organizacije Slovenije.

Fotografija:  Janez Platiše


Vaši komentarji


© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media