Andrej Hudoklin je novi direktor Nepremičninskega sklada PIZ

30. julij 2017

Andrej Hudoklin

Nadzorni svet Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja (NS-PIZ) je pred kratkim za novega direktorja imenoval Andreja Hudoklina, generalnega sekretarja na ministrstvu za delo. Funkcijo naj bi prevzel 24. septembra, ko se dosedanjemu direktorju Florjanu Bulovcu izteče mandat. NS-PIZ je lani ustvaril 5,2 milijona evrov čistih prihodkov in 0,3 milijona evrov čistega dobička.

Nepremičninski sklad gospodari s 3.192 nepremičninami. Stanovanja, ki so v 119 krajih po Sloveniji, so namenjena reševanju stanovanjskih vprašanj upokojencev ter drugih starejših oseb. Od tega je 2.814 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše, 288 oskrbovanih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše, 41 prostorov, ki jih uporabljajo društva upokojencev, 3 poslovni prostori,1 enota doma starejših in 45 parkirnih prostorov ter garaž.

Ustanovitelj in edini družbenik Nepremičninskega sklada je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ). Funkcijo skupščine Nepremičninskega sklada izvaja Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Skupščina imenuje 5-članski nadzorni svet.

Janez Platiše


Vaši komentarji


© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media