Z Vzajemnostjo na ogled Gardskega jezera

19. marec 2018

Poln avtobus bralcev Vzajemnosti se je minulo soboto napotilo v Italijo na ogled Gardskega jezera. Potovali smo mimo Benetk, Padove in Verone. Čeprav je ves dan po malem deževalo, ni manjkalo dobre volje. Najprej smo se ustavili v letovišču Peschiera del Garda in se z ladjo odpeljali po največjem italijanskem jezeru do letovišča Riva del Garda. Gardsko jezero je veliko 370 kvadratnih kilometrov, v globino meri do 350 metrov, dolgo je 52 kilometrov in široko od 3 do 17 kilometrov. Kraji okoli jezera imajo prijetno podnebje skoraj celo leto: mile zime in ne prevroča poletja. Na jezero so že od nekdaj radi zahajali premožni in ugledni posamezniki od blizu in daleč, med drugimi je tja rad prihajal tudi nemški pisatelj in pesnik Goethe. Okoli jezera je več letovišč, toplic in zabavišč, v toplejših obdobjih leta tu vrvi od turistov in po cesti okrog jezera se vijejo dolge kolone, še posebej je zanimiva cesta na severnem delu jezera, ker je vklesana v skalo. Tu so snemali tudi enega od filmov o Jamesu Bondu. Zgradili so jo v 30-tih letih prejšnjega stoletja.

Ustavili smo se še v letovišču Riva del Garda, se potem vračali po zahodni obali skozi Limone in Salo, na koncu pa smo si ogledali še Sirmione, ki leži na 4 kilometre dolgem polotoku, znanem po gradu Scaligheri, hotelih in trgovinicah. Pred gradom je nastal tudi skupinski posnetek. Znamenitosti Gardskega jezera smo spoznavali s Kompasovim vodnikom Borisom Klančnikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Veselo druženje bralcev Vzajemnosti v Trogirju
7. junij 2019 Od nedelje do srede se je blizu...

Bogata ustvarjalnost upokojencev
17. maj 2019 Danes so se na Gospodarskem...

Za razvoj države so pomembne vse generacije
15. maj 2019 Pomembno je, da v današnji...

Zdus podelil priznanja uspešnim društvom
29. november 2018

Pravljične vožnje z vlakom
29. november 2018

 


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media