Z Vzajemnostjo na ogled Gardskega jezera

19. marec 2018

Poln avtobus bralcev Vzajemnosti se je minulo soboto napotilo v Italijo na ogled Gardskega jezera. Potovali smo mimo Benetk, Padove in Verone. Čeprav je ves dan po malem deževalo, ni manjkalo dobre volje. Najprej smo se ustavili v letovišču Peschiera del Garda in se z ladjo odpeljali po največjem italijanskem jezeru do letovišča Riva del Garda. Gardsko jezero je veliko 370 kvadratnih kilometrov, v globino meri do 350 metrov, dolgo je 52 kilometrov in široko od 3 do 17 kilometrov. Kraji okoli jezera imajo prijetno podnebje skoraj celo leto: mile zime in ne prevroča poletja. Na jezero so že od nekdaj radi zahajali premožni in ugledni posamezniki od blizu in daleč, med drugimi je tja rad prihajal tudi nemški pisatelj in pesnik Goethe. Okoli jezera je več letovišč, toplic in zabavišč, v toplejših obdobjih leta tu vrvi od turistov in po cesti okrog jezera se vijejo dolge kolone, še posebej je zanimiva cesta na severnem delu jezera, ker je vklesana v skalo. Tu so snemali tudi enega od filmov o Jamesu Bondu. Zgradili so jo v 30-tih letih prejšnjega stoletja.

Ustavili smo se še v letovišču Riva del Garda, se potem vračali po zahodni obali skozi Limone in Salo, na koncu pa smo si ogledali še Sirmione, ki leži na 4 kilometre dolgem polotoku, znanem po gradu Scaligheri, hotelih in trgovinicah. Pred gradom je nastal tudi skupinski posnetek. Znamenitosti Gardskega jezera smo spoznavali s Kompasovim vodnikom Borisom Klančnikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media