Na Otroškem bazarju bo živahno

14. september 2018

Utrinek z lanskega bazarja

 Danes ob 9. uri  na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odpira vrata že 13. Otroški bazar, ki poleg tradicionalne sejemske ponudbe najmlajše obiskovalce vabi na  brezplačne delavnice, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še kaj.

 Oder zabave in smeha vabi obiskovalce z igrano predstavo Maša in medved, kamišibajem, vragolijam čarodeja Tonija, obiskovalci bodo lahko zavrteli Dechatlonovo kolo sreče, spoznali bodo športne veščine juda in capoeire, spremljali pa bodo lahko številne pevske in plesne nastope. V soboto, 15. septembra, bodo nastopili tudi Nipke, Trkaj in Artifexi! Otroci se bodo lahko podali še v kajakaške vode na zunanji ploščadi ter v vivariju  spoznali kače, pajke in druge živali. Med novostmi letošnjega bazarja zagotovo velja omeniti veliko kotalkališče za otroke (z vodenim programom)  in  izobraževalno-znanstveni planetarij, kjer bodo lahko opazovali zvezde.

 Za velike in male 

Odrasli obiskovalci se bodo verjetno bolj zadrževali ob stojnicah s ponudbo igrač, igral, oblačil, odejic in copatkov, šolskih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov, turističnih aranžmajev, nakupe s sejemskimi popusti, ustvarjalne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope. Dobili bodo uporabne nasvete za aktivno preživljanje prostega časa in koristne informacije na razstavnem prostoru ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za bodoče starše bodo zanimiva strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto.

Več pozornosti bo namenjene spodbujanju branja s sloganom Branje nariše nam sanje.. Obiskovalci pa naj na bazar prinesejo kakšno otroško knjigo, ki jo želijo zamenjati in še kakšno, ki jo bodo podarili v dobrodelne namene v akciji Young Heroes.  Podarjene knjige bodo organizatorji skupaj s Helen Doron English podarili otrokom iz socialno šibkih družin prek Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Otroški bazar bo odprt od 14. do 16. septembra, od 9. do 19. ure.

Foto: CalistoM


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media