Ob mednarodnem dnevu medgeneracijske solidarnosti 

29. april 2019

Leta 2009 je bil na mednarodni konferenci »Medgeneracijska solidarnost za družbe sožitja in socialne povezanosti«, ki je potekala na Brdu pri Kranju med 28. in 29. aprilom, podan predlog, da 29. april postane Mednarodni dan medgeneracijske solidarnosti. Tako v letošnjem letu Mednarodni dan medgeneracijske solidarnosti obeležujemo že 10 let. 

Ob tej priložnosti so v Zvezi društev upokojencev Slovenije zapisali: "Zavedajoč se demografskega stanja v Sloveniji, vedno številčnejše starejše populacije, problematike izobraževanja in trga dela pri mladih, smo se v Zvezi društev upokojencev skupaj z Dijaško organizacijo Slovenije, Mladinskim svetom Slovenije in Študentsko organizacijo Slovenije odločili, da ustanovimo Medgeneracijsko koalicijo Slovenije – MeKoS.

Poglavitni izziv MeKoS je krepitev medgeneracijskega sodelovanja pri soočanju z aktualnimi družbenimi izzivi. V koaliciji tako ne želimo spopada in prepada med generacijami, temveč se zavzemamo, da s svojim znanjem in izkušnjami skupaj prispevamo k sooblikovanju družbe medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti, ki se mora zasidrati v vse pore družbenega življenja.

V duhu naše koalicije, naših izzivov in zavedanja, da je medgeneracijska solidarnost, spoštovanje in sožitje nujno potrebno, smo se odločili organizirati prve Dneve medgeneracijskega sožitja, ki bodo od 14. – 16. maja 2019 na gospodarskem razstavišču.

V Zvezi društev upokojencev Sloveniji smo prepričani, da bo takšen pristop k urejanju in izboljšanju medgeneracijske politike v Sloveniji prinesel ponovni nadzor nad problemi, ki tiščijo prebivalstvo v tem času in v prihodnosti dolgoživi družbi."


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media