Odprt arhiv za vse obiskovalce

 Brezplačen prevoz po pokopališču Žale

29. oktober 2019

 Po pokopališču Žale v dnevih pred in med prazniki vozijo električna vozila (Kavalirji), s katerimi zlasti  invalidi in starejši, ki težko hodijo, laže pridejo do groba.

Eno vozilo  do vključno 31. oktobra vozi med 9. in 17. uro po ustaljenem urniku, in sicer  vsako polno uro krene s prve postaje, z zadnje, osme  postaje pa na pol ure. Ustavlja na osmih postajališčih na starem in novem delu pokopališča Žale: pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale; v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča; na križišču PST in glavne poti na pokopališču; na PST pri fontani »Kamen življenja«; na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami; na križišču Poti med javorji in Poti med gabri; pri vhodu na oddelek D7 in D9 in pri zvončku Navček.

Vsa postajališča so označena s tablami, poleg njih so postavljene klopi.

Do vključno 3. novembra pa bosta med 9. in 17. uro vozili še dve električni vozili, ki bosta krožili po pokopališču. Vozniki bodo potnike zapeljali do želenega groba ( kolikor blizu bo možno) in potem odpeljali nazaj na izhodišče (oziroma kamor bodo želeli).

Kavalirja lahko ustavite kjerkoli in kadarkoli v času voženj, voznika pa lahko pokličete tudi na telefonsko številko 031 666 332.

Dobrodelna prodaja sveč

 Pred cerkvijo Svetega križa na Žalah  je tudi letos stojnica, na kateri lahko kupite sveče, pa tudi unikatno ročno poslikane kamenčke ter lesene svečke v dveh oblikah.

Zbrana sredstva bo podjetje Žale, d.o.o., namenilo Društvu Solzice. To s svojim programi nudi pomoč družinam, ki so zgubile otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Foto: www.zale.si


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media