Voščilo za prav vsakega stanovalca DSO

4. november 2020

 Mala pozornost za veliko veselje se imenuje projekt, v katerem zbirajo in delijo praznična voščila starejšim, ki živijo v socialnih zavodih. Lani so jih zbrali že šest tisoč. In kot pravi Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice, ki si je zamislila projekt, »mala pozornost resnično lahko doseže veliko veselje. Preverjeno – že pet let zaporedoma!« Zato želi letos to veselje razširiti na vse stanovalce.

Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Predvsem se bodo sporočil razveselili tisti, ki nimajo svojcev ali pogostih obiskov, pa tudi drugi stanovalci domov, saj je bilo letošnje leto zaradi  epidemije koronavirusne bolezni že tako težko.

Sodelujejo lahko posamezniki pa tudi skupine in organizacije (vrtci, šole, fakultete, kolektivi,...). Potrebno je le malo dobre volje: napišite kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi, dodate lahko kakšno risbico, nalepko …   Pomembno je, da je besedilo napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Po želji in zmožnosti priložite zavitek kave ali čokolado.

Pismo do nedelje, 6. decembra 2020, pošljite na naslov: ''Mala pozornost za veliko veselje'',  Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišite svoje podatke. Vsako pismo bodo pogledali, vložili v novo kuverto ter nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov) in mu ga kasneje osebno izročili.  

Sodelujte tudi vi - napišite pismo in delite sporočilo med sorodnike, sodelavce in prijatelje  ...

Foto: CSNG


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media