Pomoč pri osveščanju o raku dojk

10. november 2020

Ob mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, rožnatem oktobru, se že tradicionalno nekaj podjetij vključi v akcije osveščanja o raku, ki jih podkrepijo z zbiranjem sredstev za izvedbo preventivnih programov Europe Donne – Slovenskega združenja za boj proti raku dojk.

Pri podjetju HOFER so s prodajo t. i. dobrodelnih šampinjonov v roza embalaži  s pomočjo kupcev zbrali 8152 evrov za Združenje Europa Donna Slovenija. Za vsak paket šampinjonov, kupljen meseca oktobra, je podjetje 10 centov namenilo preventivnim programom osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Skoraj 2000 zaposlenih je v opomin, da je zdravje vrednota, ki zahteva našo vsakodnevno skrb, ves oktober nosilo simbolično roza pentljo, prejeli pa so tudi zaščitne maske v roza barvi, ki jo povezujemo z osveščanjem o raku dojk oz. modri barvi, ki je posvečena raku prostate. Projekt Roza oktober v trgovinah HOFER izvajajo že  peto leto zapored in v tem času so boju proti raku dojk namenili že več kot 35.000 evrov.

  V Žitu/Podravki Slovenija in Lidlu Slovenija so pripravili skupno akcijo  in sicer so s prodajo dobrodelnega Kruha roza oktober, ki je bil v oktobru naprodaj v vseh Lidlovih trgovinah, zbrali pet tisoč evrov. Podjetji sta od vsakega prodanega hlebčka kruha skupaj donirali 0,5 evra za program ROZA, ki ga izvaja Europa Donna in ki ponuja psihosocialno podporo bolnicam, njihovim otrokom ter drugim svojcem obolelih za rakom dojk in rodil. Projekt je bil namenjen tudi ozaveščanju kupcev in zaposlenih v obeh podjetjih o tej najpogostejši obliki malignega obolenja žensk v razvitem svetu.

 V Telekomu Slovenije in Samsungu pa so Radki Tomšič Demšar, podpredsednici Združenja Europa Donna Slovenija predali donacijo v višini 10.000 evrov. Zbrali so jih s prodajo  dveh »rožnatih mobitelov Pink Ribbon (Samsung Galaxy Note10 Lite in Samsung Galaxy A51). Sicer pa so že 13. leto zapored podprli prizadevanja združenja za boj proti raku dojk.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media