Slovenski knjižni sejem tokrat na spletu

23. november 2020

Z literarnim večerom se bo drevi začel 36. Slovenski knjižni sejem (SKS), ki bo tokrat potekal v spletni obliki. Poleg sejemskega dela, na katerem se predstavlja 97 založb, bodo ponudili več kot 100 spletnih dogodkov. Virtualni knjižni sejem bo odprt do 29. novembra 2020. 

 Sejem bo ob 18. uri uvedel literarni večer z literati Barbaro Korun, Borutom Gombačem, Markom Levačićem in Nušo Ilovar, otvoritveni nagovor pa bo imel pesnik Niko Grafenauer, ki mu bodo ob 80. rojstnem dnevu dan pozneje pripravili še posebno prireditev.

Mesto v gosteh je letos Novo mesto, častna pa gostja Španija. Prek spleta bodo gostili španska književnika Olgo Novo in Juana Bonilla, ki sta pred kratkim prejela špansko državno nagrado v kategorijah poezije in proze. Založba Družina pa bo prek spleta gostila katalonsko pisateljico Pilar Rahola.

Osrednji del predstavlja sejemsko dogajanje, ki bo potekalo v duhu časa oziroma epidemije pod sloganom Narazen, a vendarle skupaj. Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS v sodelovanju s Cankarjevim domom ponuja spletno razstavišče, nakupovanje knjig in pestro spremljevalno dogajanje s spletnimi dogodki za splošno in strokovno javnost. Na spletni strani:

https://www.knjiznisejem.si/index.php/sl/ se po abecedi predstavljajo  založbe, zasebni založniki in društva s svojo ponudbo, na koledarju virtualnih dogodkov pa so za vsak dan posebej navedeni spletni dogodki. 

Na sejmu bodo poleg Schwentnerjeve nagrade podelili še nagradi za  knjiga leta in za najboljši literarni prvenec SKS, Društvo slovenskih književnih prevajalcev pa bo na sejmu Lari Unuk podelilo nagrado Radojke Vrančič.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media