Pustovanja le na spletu

12. februar 2021

 Čeprav že skoraj leto dni vsak dan nosimo maske, si marsikdo želi nadeti pravi pustni kostum in se v njem tudi pokazati na ulici. Vendar nam je covid-19 prekrižal načrte, tako so vse javne maškarade in pustni karnevali odpovedani. A ne pustite si vzeti šegavega vzdušja, saj kot pravijo člani Pustnega društva Cerknica: Pust je vedno bil, pust je in pust bo. In za pusta so maske še posebej obvezne.

Zato bodo Karantenval 2021 vseeno izpeljali, tokrat na daljavo. Do 17. februarja si lahko na TV Oron ter na Facebooku in kanalu YouTube Pustnega društva Cerknica ogledate predajo oblasti in druge dogodke, v nedeljo pa lanski karneval z letošnjimi komentarji.

Tudi po ptujskih ulicah kurenti letos ne bodo množično zvonili, pač pa bo 61. kurentovanje potekalo pod sloganom Spoštujmo tradicijo, obujajmo spomine. Vabijo obiskovalce, da prijetne spomine s prejšnjih pustnih rajanj spremljajo na Facebooku @Kurentovanje, Instagramu @Kurentovanje ter na spletni strani www.kurentovanje.net

Pustna sekcija Striček z Vira pri Domžalah pa v nedeljo, 14. februarja, ob 14.31 uri vabi na 31. pustni (virtualni) karneval na njihovem Facebook profilu ter na portalu domžalec.si.

Razpisujejo tudi natečaj za najboljšo "gospodinjsko" in tudi za "skupinsko" masko- vendar le za deset oseb, kolikor se jih lahko po novem spet druži. V zasebno sporočilo na Facebooku Pustna sekcija Striček - Vir pošljite posnetek ali filmček, ki naj ne bo daljši od 31 sekund,  v sporočilo pa dopišite ime maske, iz kje prihajate, kratek opis maske in kontakt!


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media