Ana Desetnica ob Ljubljanici in še marsikje

30. junij 2021

 Na 24. Festivalu ulične umetnosti Ana Desetnica, ki ga pripravlja Gledališče Ane Monro, se bo od danes pa vse do 7. julija v Ljubljani zvrstilo kar nekaj predstav domačih in tujih umetnikov. Potekale bodo med 17. in 22. uro ob Ljubljanici, pri Cukrarni - med Plečnikovimi zapornicami in Fabianijevim mostom ter med Ambroževim parkom in Šuštarjevim nabrežjem. Na slednjem bo danes pozno zvečer interdisciplinarni umetniški spektakel Reka sedmerih imen. Na Fabianijevem mostu pa bodo vsak dan od 18. ure dalje v t.i. Dnevni sobi z založbo Sanje gostili knjigarno.

Po navedbah organizatorjev na festivalu, ki poteka pod sloganom Še znamo biti skupaj?,sodeluje več kot 70 umetniških ustvarjalcev iz Slovenije, Italije, Nemčije, Španije, Nizozemske, Francije, Švice, Čila, Gane, Velike Britanije in Kolumbije. Letošnja novost je program P2P, v okviru katerega bodo trem umetniškim skupinam oziroma ustvarjalcem ponudili možnost t.i. peer to peer učne metode, pri kateri gre za izmenjavo znanj in izkušenj med enakovrednimi udeleženci. Izbrane predstave si bodo obiskovalci lahko ogledali na Stritarjevi ulici med 4. in 7. julijem.

Poleg predstav, delavnic in pogovorov z umetniki, bo v Ljubljani potekal tudi finalni izbor za mednarodno nagrado odličnosti urbANA ljubljANA 2021. Zanjo se bodo potegovali umetniki Circopitanga iz Švice, Dario Marodin in Gaia Matulli iz Italije, Norbert Busschers & Ramona Suresh iz Nizozemske in Teater Labaaz iz Nemčije.

Sicer pa se Ana Desetnica to poletje potepa po enajstih krajih. Po Mariboru in Ljubljani bodo ulične predstave še v Kamniku, Gornji Radgoni, Novi Gorici, Šoštanju, Krškem, Novem mestu, Sežani, Logatcu in Ilirski Bistrici. Del programa letos prvič neposredno prenašajo tudi prek spleta.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media