Brezplačni prevoz na območju UKC in Onkološkega inštituta Ljubljana

30. junij 2021

 Starejši ter gibalno in senzorno ovirane oseba, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo v katero od klinik Univerzitetnega kliničnega centra ali Onkološkega inštituta v Ljubljani lahko od 1. julija dalje uporabijo brezplačni prevoz z električnim vozilom Klinko Kavalir.

Kdor potrebuje prevoz, lahko vsak delovni dan med 6.30 in 19.30 uro pokliče na telefonsko številko 041 504 400 in se dogovori, kje naj ga voznik počaka - denimo na kakšnem postajališču mestnega prometa - in kam (na območju kliničnega centra, denimo od očesne klinike na Grablovičevi ulici do negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu in infekcijske klinike na Japljevi ulici, do onkološkega inštituta) naj ga zapelje. Ob sobotah, nedeljah in praznikih Klinko Kavalir ne vozi.

Po tem območju vozi Klinko Kavalir

Pilotni projekt uvajajo Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet d.o.o. ter Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana. Brezplačni prevozi na klic poteka v sklopu projekta TRIBUTE - inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE, financiran je iz evropskih sredstev. S tem želijo zlasti starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam omogočiti lažji dostop do klinik na tem območju, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.  

Sicer pa vsem, ki so namenjeni v katero do klinik v bližini UKC svetujejo, da se pripeljejo z mestnim avtobusom, če pa se v Ljubljano pripeljejo z avtomobilom, naj ga pustijo na katerem od P+R parkirišč: Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice oziroma na parkirišču Povšetova in nadaljujejo pot z mestnim avtobusom.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media