Osem dni zborovske glasbe

14. julij 2021

 V organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS bo v Ljubljani od 17. do 22. julija eden izmed največjih mednarodnih glasbenih festivalov, Europa Cantat Festival. Dogodki bodo potekali v živo in na spletu.

V živo bodo izvedeni koncerti povabljenih skupin različnih glasbenih slogov iz Velike Britanije, Nemčije, Danske, Slovenije in Švedske (Tenebrae, Singer Pur, Ringmasters, Postyr), slovenskih zborov (Perpetuum Jazille, Zbor Slovenske filharmonije, Dekliški zbor Sv. Stanislava, Megaron skupaj z Kgbl) ter povabljenih tujih zborov (National Youth Choir in Eurochoir). Koncerti osemdnevnega festivala bodo potekali na Kongresnem trgu, v Slovenski filharmoniji, Cankarjevem domu in na Novem trgu.

Festival se bo v soboto, 17. julija, ob 21. uri na Kongresnem trgu začel z glasbenim spektaklom, na katerem bodo nastopile domače in tuje pevske zasedbe, odzvanjali bodo slovenska ljudska pesem v novih priredbah, klasična glasba in skupinsko petje. Že prej, ob 18. uri, pa se bodo na brezplačnem koncertu Družinski DO RE MI na Novem trgu predstavile slovenske zborovske družine. V ciklu koncertov Prisluhnimo Sloveniji bodo pevci predstavljali dela slovenskih skladateljev. 

Na Jakopičevem paviljonu v parku Tivoli je do 1. avgusta na velikih panojih na ogled razstava z naslovom Zborovska fotopromenada. Fotografije so na ogled še na spletni strani Europa Cantat, https://europacantat.jskd.si/sl/, kjer lahko kupite tudi vstopnice za koncerte. Tu najdete tudi dostop do spletne televizije, ki bo prenašala dogajanje in nudila številne druge dogodke. Pevci, skladatelji, zborovodje, instrumentalisti in zborovski založniki s celega sveta bodo lahko dostopali do izobraževalnih vsebin, intervjujev, skupnega petja in drugih prispevkov.

Foto: Arhiv festivala Europa Cantat 2021


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media