Na Ptuju bo dišalo po dobrotah slovenskih kmetij

2. september 2021

 Na Ptuju bo konec tedna potekal že 32. festival Dobrote slovenskih kmetij, v sklopu katerega bodo podelili priznanja 883 izdelkom kmetij iz Slovenije in zamejstva z letošnjega ocenjevanja. Žal tokrat razstave dobrot ne bo.

Festival, ki ga skupaj pripravljajo Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj in ptujska mestna občina ob podpori ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, običajno spremlja tudi razstava dobrot, a je tokrat zaradi epidemioloških razmer ne bodo izpeljali. Namesto tega so že nekaj časa pridelki in izdelki predstavljeni na portalu https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/.

V želji, da bi lahko na festivalu izpeljali čim več običajnih dogodkov, so organizatorji dogodek letos prestavili na prvi konec tedna v septembru. Na njem bodo v soboto in nedeljo razglasili rezultate in podelili priznanja, del dobrot bo mogoče poskusiti in kupiti na stojnicah. Dogodek se bo začel s petkovim opoldanskim slovesnim odprtjem, kjer bo zbrane nagovoril kmetijski minister Jože Podgoršek, že  dopoldne bo strokovni posvet, kjer bodo dali poudarek na slovenski gastronomiji, ki se naslanja na slovenski izvor porekla hrane, predvsem na dobrote slovenskih kmetij. Ena od tem bo tako uporaba slovenske govedine v prehrani s poudarkom na zorjeni govedini.

Sobota bo namenjena še razglasitvi najboljših vin in podelitvi diplom ter glinenih amfor 18. grajskega ocenjevanja vin iz Slovenskih Goric in Haloz, zabavnim delavnicam za otroke, glasbenim nastopom in odprti kuhni, nedelja pa bo v znamenju praznika sira in predstavite pilotnega projekta za izboljšanje prakse in procesov na področju sirarstva ter predstavitvi starodobnih traktorjev in kmetijske mehanizacije.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media