Povezujmo se s srcem

24. september 2021

Srce je edini organ v človeškem telesu, ki ga lahko slišimo in čutimo. Daje prvi in zadnji znak življenja. Je simbol ljubezni, sreče in povezovanja.

Vendar se moramo tudi mi povezati z njim, kot se glasi geslo letošnjega svetovnega dneva srca, ki ga obeležujemo 29. septembra. To pomeni, da za naše srce, pa tudi srca naših bližnjih, dobro skrbimo. Kar storimo s tem, da izberemo zdrav način življenja, zdravju koristen način prehranjevanja, redno telesno dejavnost, vzdržujemo zdravo telesno težo, dovolj in dobro spimo, uporabljamo tehnike za premagovanje stresa in skrbimo za dobre medsebojne odnose. 
Zavedanje je "prvi korak na poti do zdravja" in ohranjanja zdravja pri čemer je ključno iskanje pravih informacij, pravijo v  Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, ki izpostavlja, da so zlasti visoke vrednosti holesterola in debelost glavna dejavnika, ki lahko povzročita katero d bolezni  srca in ožilja. To so možganska kap, srčni infarkt, srčno popuščanje, angina pektoris, arterijska hipertenzija in sladkorna bolezen.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije ob svetovnem dnevu srca prireja različne dogodke po vsej Sloveniji. Danes bodo člani v Arboretumi Volčji potok počastili 30. obletnico ustanovitve društva, svetovni dan srca in ob njegovi stoletnici še enkrat voščili primariju Borisu Cibicu, dolgoletnemu podpredsedniku društva, zdravniku, promotorju zdravega življenja, ki s pozitivno energijo širi optimizem ter vliva znanje in novih moči mnogim pomoči potrebnim.  

Osrednja prireditev od dnevu srca pa bo v soboto, 25. septembra, od 10. do 13. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Izvedeli boste številne koristne informacije o zdravem načinu življenja in si med drugim izmerili krvni tlak ter srčni utrip ter vrednosti holesterola, trigliceridov in glukoze v krvi.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media