Brezplačen mestni promet v Mariboru in Ljubljani

28. september 2021

 Starejši od 65 let, vojni veterani ter imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide se lahko od 1. oktobra z vozovnico Slovenija (rdeča kartica IJPP), ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih brezplačno vozite tudi na mestnih linijah ljubljanskega potniškega prometa (LPP) in mariborskega potniškega prometa (Marprom). 

Vozovnica IJPP

 Vozovnica se bo na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na mestnem avtobusu, Ljubljančanom se bo ta pravica zapisala tudi na terminsko urbano, če jo že imajo. Kljub brezplačnemu prevozu pa je vozovnica veljavna le, če jo uporabnik ob vsakem vstopu na avtobus validira. Potnikom, ki so že kupili letno vozovnico, bodo sorazmerni del kupnine vrnili. Brezplačne vozovnice veljajo do 31. 8. 2022.

Tisti, ki kartice IJPP ali terminske urbane nimate, morate v Potniškem centru LPP ali na blagajni AP Maribor oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz. Predložiti je treba osebni dokument in plačati tri evre za kartico IJPP.

Vlogo najdete na spletnih straneh obeh podjetij:

V Ljubljani https://www.lpp.si/vozovnica-slovenija-za-upokojence, izpolnjeno prinesete v Potniški center LPP na Slovenski cesti 56, ki  je do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure (nato pa do 17. ure),  v soboto, 2. oktobra, pa od 7. do 13. ure. Tisti, ki že imate terminsko kartico Urbana, pa lahko vlogo oddate tudi na Tehničnih pregledih LPP, na Celovški cesti 160 (vhod s Ceste Ljubljanske brigade), vsak delovnik od 8. do 16. ure.

V Mariboru izpolnjeno vlogo oddate na AP Maribor, najdete jo na povezavi:

https://www.marprom.si/wp-content/uploads/Obrazec_vloga-za-upokojence.pdf.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media