AMZS zbira stare komplete prve pomoči

14. oktober 2021

 AMZS v svojih centrih po Sloveniji do konca novembra zbira komplete prve pomoči s pretečenim rokom veljavnosti. Predali jih bodo Rdečemu križu Slovenije, ki pripomočke iz kompleta uporablja v izobraževalne namene.

V Rdečem križu namreč deluje več kot sto ekip prve pomoči, ki svoje znanje nenehno izpopolnjujejo, in tudi več kot 160 osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki jim material iz zbranih kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe pride zelo prav. Na pobudo misije Slovenske vojske v Bosni in Hercegovini pa bodo zbrane komplete odpeljali v BiH, namenjeni bodo za izvajanje tečajev prve pomoči v desetih občinah, saj se soočajo z velikim pomanjkanjem sanitetnega materiala za izobraževanje.

Kompletom prve pomoči, ki jo mora imeti vsak avtomobil, poteče rok veljavnosti po petih letih, saj določeni pripomočki niso več sterilni, so pa še uporabni. Vsako leto je takih približno 280.000 kompletov. Bodite pozorni in ga pravočasno zamenjajte, sicer vas lahko doleti globa. 

Zbirna mesta v poslovnih enotah AMZS so označena s posebnim plakatom za projekt ŽIV-KO. Če pa kompleta iz kakršnegakoli razloga ne morete oddati, vsebino odvrzite v zabojnike za odpadke, pri tem pa upoštevajte navodila na sliki.

 Ker določeni pripomočki v kompletu prve pomoči niso več sterilni, sicer pa so še uporabni, sta leta 2018 AMZS in zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani začeli akcijo zbiranja teh starih kompletov oziroma projekt ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta prve pomoči. Njegov namen je voznike ozavestiti, da so pripomočki še vedno uporabni, zlasti v izobraževalne namene, oziroma da jih je treba, če jih zavržemo, vsaj primerno reciklirati.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media