Sejem za zdrav življenjski slog

20. oktober 2021

 Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je začel 51. sejem Narava-zdravje s sloganom Zdravo z naravo! Sejem, ki bo na ogled do sobote, sestavlja več tematskih sklopov: prehrana, zdravje, velnes in naravna kozmetika, gibanje in zeleno sobivanje. Posebno pozornost med drugim posvečajo mentalnemu zdravju, pretirani rabi naprav z zasloni, pa tudi posledicam epidemije pri otrocih in mladostnikih.

Obiskovalci bodo lahko poskusili in tudi kupili lokalno pridelano hrano, domač med, sadje, čajne mešanice in druge izdelke, si ogledali razstavo gob in poslušali koristna predavanja. Brezplačno si bodo lahko izmerili krvni sladkor, holesterol, tlak, gleženjski indeks, na razstavnem prostoru Rdečega križa Slovenije pa še krvno skupino in se vpisali v prostovoljni register krvodajalcev.

Prisluhnili bodo lahko Klepetu ob kavi, nasvetom zavoda Logout o digitalni zasvojenosti ter se poučili o tem, kako ravnati z gozdom, kako se lotiti ekološke pridelave ali pogozdovanja.

Sodelovala bodo tudi štiri društva upokojencev oziroma njihove zeliščarske sekcije, ki bodo ponudili svoje napitke in namaze in svetovali uporabo zelišč na podlagi njihovega bogatega znanja. Danes se v hali Kocka predstavljajo zeliščarji iz DU Paka pri Velenju, jutri bodo na sejmu zeliščarji iz Moravče, v petek iz Lovrenca na Pohorju, v soboto pa zeliščarji iz DU Pirniče.

Sejem bo vse dni odprt od 9. do 19. ure, za obisk pa je treba izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Tistim obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo pogoja, bodo po nakupu vstopnice omogočili brezplačno testiranje s HAG testom.

Foto: arhiv GR


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media